Dreame Bot D10 Plus review: het vlaggenschip onder de robotstofzuigers en vloerreinigers

Met een prijs van 419.99 euro afgeprijsd op Amazon, de DreameBot D10 Plus het is absoluut een concurrerende robotstofzuiger. Omdat met zijn zuigkracht van 4000 Pa, alle kwaliteit van het merk en het gemak van het vinden van reserveonderdelen op Amazon, de intuïtiviteit van Xiaomi Home en een zelfledigende basis met een supercontainer van 2.5 liter, de nieuwe robotstofzuiger van Xiaomi en vloerreiniger is zeker een van de meest interessante van dit moment, ook (en vooral) vanwege de prijs-kwaliteitverhouding.

Het is een betrouwbaar, solide product, maar het betreedt een steeds competitiever wordende markt vol alternatieven waar je in sommige gevallen ook producten kunt vinden die gebruik maken van een nieuw vloerwassysteem met roterende moppen. Maar het punt is dit: voor deze nieuwe manier van wassen moet je de zelfreiniging opgeven, en voor velen (waaronder ikzelf) is de mogelijkheid om de vuilcontainer meer dan 45 dagen te vergeten te legen een gemak. Maar met de DreameBot D10 Plus zal het merk in staat zijn de traditie voort te zetten van kwaliteitsproducten die tegen fatsoenlijke prijzen worden verkocht? Laten we het samen zien.

DreameBot D10 Plus review: het vlaggenschip onder de robotstofzuigers en vloerreinigers

Unboxing

Er is één feit om rekening mee te houden: het oplaadstation van de DreameBot D10 Plus het is echt enorm en om deze reden zal zelfs de verpakking waarmee de robot thuiskomt nogal omvangrijk zijn, vooral als het wordt beoordeeld in vergelijking met de andere exponenten van de categorie.

Binnen vinden we:

  • Hoofdonderdeel
  • batterij
  • 2.5 liter stofcontainerzakken x2
  • Oplaadstation
  • Vloerpolijstmop

Ontwerp en materialen

esthetisch, DreameBot D10 Plus is de typische en klassieke robotstofzuiger en vloerreiniger geboren onder de beschermende vleugel van Xiaomi. Het is wit van kleur, de hele stijl van de robot is typerend voor het merk en bevat geen enkel prominent element. Polycarbonaat is solide, ook al ben ik geen fan van witgekleurde robots, omdat ze na verloop van tijd gemakkelijk vuil worden en door de kleurstof je meer stof of haren van huisdieren opmerkt. Kortom, mijn voorkeur gaat uit naar de grijze kleur van de Dreame Z10 Pro (hier de beoordeling).

En juist van de Z10 Pro erft hij de belangrijkste technische en ontwerpkenmerken. De bovenste toetsen zijn twee, er is de laserkoepel voor navigatie en binnenin zijn er twee afzonderlijke containers: een voor 400 ml vuil en een voor 145 ml water. En als de vuile een uitstekende capaciteit heeft, vooral gezien het feit dat de stofzuiger zichzelf kan legen, is de waterige nogal ondermaats.

Review Dreame Bot D10 Plus robotstofzuiger scrubber xiaomi goedkope beste kortingsbon Italië functies

Zie je, de grootte van containers in robots met een zelfreinigende basis is een van de grootste tegenstellingen van de afgelopen jaren, althans in deze sector. En laat me uitleggen: in een product dat in staat is tot zelfreiniging, zoals ik het zie, zou het veel slimmer zijn geweest om een ​​kleinere vuilcontainer te integreren in plaats van een veel grotere vloeistofcontainer. Kortom, als de container vol zou zijn, zou de robot deze volledig autonoom kunnen legen. En in plaats daarvan niets: de grootste limiet aan de autonomie van dergelijke producten, komt niet voort uit de autonomie van de batterij, maar eerder uit de aanwezigheid van te kleine watercontainers.

Review Dreame Bot D10 Plus robotstofzuiger scrubber xiaomi goedkope beste kortingsbon Italië functies

Hieronder bevinden zich, naast de superkrachtige wielen, de centrale rol en een enkele zijborstel, maar wat echt indruk maakt, is de grootte van de oplaadbare en zelfledigende basis: hij is wit, hij is 40 cm hoog, 23 cm breed en 40 cm diep, zodra de robotstofzuiger zichzelf positioneert om op te laden. Kortom, je hebt ruimte nodig om het product thuis goed te kunnen positioneren.

Zuigkracht en waskwaliteit

Wat betreft de zuigkracht en de kwaliteit van de was zal ik heel direct zijn: hetzelfde wat ik zei over de Dreame Z10 Pro is van toepassing. poco bekritiseren. Met zijn 4000 Pa zou het vreemd zijn dat de reinigingsprestaties niet bepaald het sterkste punt waren van de DreameBot D10 Plus.

Review Dreame Bot D10 Plus robotstofzuiger scrubber xiaomi goedkope beste kortingsbon Italië functies

Omdat het duidelijk is dat hij met zijn zuigkracht aan de top van de categorie staat, en dat doet hij met een vrij laag geluidsniveau en met 4000 Pa een niet te onderschatten factor. Het spreekt voor zich dat met deze motor de DreameBot D10 Plus kan alles opzuigen wat het op zijn weg vindt, maar doet dit door elke obstructie in de zuigholte te vermijden: dit is een andere belangrijke factor omdat, vooral wanneer je 4 honden in huis hebt die tonnen haar verliezen, sommige modellen op den duur wat moeilijkheden hebben.

Review Dreame Bot D10 Plus robotstofzuiger scrubber xiaomi goedkope beste kortingsbon Italië functies

Er moet echter op worden gelet dat het zelfledigende kanaal van de reinigingsbasis wordt schoongemaakt: mijn advies is om minimaal één keer per maand te controleren of er geen pluggen of obstructies zijn, omdat tijdens de zuigfase het vuil wordt "gecomprimeerd" en de kans van vulling zijn talrijk.

Hoe dan ook, wat aspiratie betreft, de DreameBot D10 Plus het is echt een wonder, en gezien hoe duur het is? poco meer dan 400 euro is het zelfs meer. De wasmodus is ook goed, zelfs als deze, zonder de roterende dweil, meer gericht blijft op polijsten dan op het verwijderen van hardnekkige vlekken: als u een diepere reiniging wilt, raad ik u aan de zigzagmodus te activeren, wat zeker beter presteren, hoewel het langer (en water) zal duren om te voltooien.

Review Dreame Bot D10 Plus robotstofzuiger scrubber xiaomi goedkope beste kortingsbon Italië functies

En zoals te verwachten is van elk van de producten van het merk, integreert de watercontainer een magneetventiel waarmee het mogelijk is om de precieze hoeveelheid vloeistof te bepalen die op het oppervlak moet worden verdeeld.

Review Dreame Bot D10 Plus robotstofzuiger scrubber xiaomi goedkope beste kortingsbon Italië functies

Als u de lade met het waterreservoir installeert, kunt u beslissen of u wilt stofzuigen en wassen, of dat u de afzuiging wilt uitschakelen, maar en via de toepassing is het mogelijk sluit zones uit in de app alleen voor wassen (of alleen voor afzuigen), gebieden waarin - bijvoorbeeld - er kunnen tapijten zijn die - onder andere - de robot automatisch kan herkennen op basis van een gevoeligheidsniveau dat via de applicatie kan worden ingesteld.

toepassing

DreameBot D10 Plus het wordt beheerd door de Xiaomi Home-app, en het is een app die we zo goed hebben leren kennen, dat het nu overbodig is geworden om de functies ervan uit te leggen. Het is de ecosysteembeheertoepassing van Xiaomi's producten en met robotstofzuigers is het echt goed gedaan.

Zoals bij de overgrote meerderheid van de robots die door de Xiaomi-app worden beheerd, worden er kamers gemaakt volledig onafhankelijk en het is mogelijk om aan elke kamer een naam te koppelen: zo kun je ook kiezen tussen schoonmaken in zones of schoonmaken in kamers, wat ook nog eens twee keer achter elkaar kan worden herhaald. Het is ook mogelijk om te beslissen hoe vaak het zelfledigingssysteem van de robot moet worden geactiveerd, of om de mate van gevoeligheid van de tapijtherkenning of de modus Niet storen (niet storen) in te stellen.

U kunt ook het geplande reinigingsprogramma's, die elk kunnen worden aangepast aan de reinigingsmethoden, te reinigen gebieden en - duidelijk - op het moment en het is mogelijk om met extreme eenvoud ook de virtuele muren en uitsluitingszones: op deze manier kan worden voorkomen dat de robot buiten een bepaalde grens of in een bepaald deel van de vloer reinigt. En ja, de precisie waarmee de stofzuiger van Xiaomi volgt deze richtlijnen is centimeter.

Levensduur van de batterij

Goede batterij: DreameBot D10 Plus integreert een 5200 mAh die ik nooit volledig heb kunnen ontladen om mijn huis schoon te maken, zelfs niet bij maximale zuigkracht. Met deze instellingen zal de robot voor een omgeving van ongeveer 70 vierkante meter ongeveer 50% van de lading gebruiken, waardoor hij perfect is voor nog grotere omgevingen.

Review Dreame Bot D10 Plus robotstofzuiger scrubber xiaomi goedkope beste kortingsbon Italië functies

En hier keren we terug naar de echte limiet van dit product: als je grote kamers hebt, hoef je je geen zorgen te maken over de batterij, maar over het water in de container die waarschijnlijk moet worden gevuld als je meer dan 150 vierkante meter hebt voor schoonmaken.

Prijs en overwegingen

De officiële prijs van de DreameBot D10 Plus is van 499,99 euro op Amazon maar via het onderstaande vak is het mogelijk om het met een korting van 419,99 euro te kopen. Het is ook mogelijk om het te kopen via de officiële website van het merk (hier te klikken) en, nogmaals op de site, kun je extra enveloppen cadeau krijgen om in de zelfreinigende toren te plaatsen: om deel te nemen aan de weggeefactie klik hier.

Review Dreame Bot D10 Plus robotstofzuiger scrubber xiaomi goedkope beste kortingsbon Italië functies

De meest interessante eigenschap die me dit model in het bijzonder heeft doen waarderen, heb ik je nog niet verteld: het is supersnel en dankzij het geïntegreerde navigatiesysteem is het in staat om ongeveer 1 vierkante meter per minuut schoon te maken. Voeg daar nog een uitstekende zuigkracht aan toe, een zelfledigende bodem met vrij grote zakken en een geluidsniveau poco vervelend, je realiseert je dat voor deze prijs de DreameBot D10 Plus het is echt een alternatief om te overwegen.

Zijn enige limiet? Het gebruikelijke: een te kleine waterbak.


NB Als u het vakje met de code of de link naar de aankoop niet ziet, raden we u aan om de AdBlock uit te schakelen.

http://DreameBot%20D10%20Pro%20|%20Sito%20ufficiale

Koop de nieuwe DreameBot D10 Pro met korting op de officiële website van het bedrijf!

Meer Minder
€399,99
LinkedIn
Eren