Europa op weg naar de invoering van een gemeenschappelijke oplaadstandaard: USB-C voor iedereen?

Standaard opladen via USB-C voor smartphonetablets en draadloze oordopjes

De Europese Commissie zou degoedkeuring van een gemeenschappelijke oplaadstandaard. Volgens berichten uit meer dan gezaghebbende bronnen zal de Commissie op 7 juni bijeenkomen om tot een gemeenschappelijk akkoord te komen, en dit zal naar alle waarschijnlijkheid samenvallen met de goedkeuring van de USB-C-technologie op smartphones, tablets en draadloze headsets. Sommigen zullen echter niet blij zijn met deze beslissing. Wie zal het ooit zijn? We praten erover in dit artikel.

USB-C op alle smartphones, tablets en draadloze headsets van de toekomst? Het besluit van de Europese Commissie

Standaard opladen via USB-C voor smartphonetablets en draadloze oordopjes

Aanstaande dinsdag is de Europese Commissie het zou moeten voldoen om te bepalen welke zal zijn gemeenschappelijke oplaadstandaard voor smartphones, tablets en draadloze headsets. Volgens de bron zal de Commissie kiezen voor de goedkeuring van de USB-C-technologie op de zojuist genoemde elektronische apparaten, zelfs als sommige vertegenwoordigers erop aandringen dat zelfs de laptop voldoen aan wat zal worden vastgesteld.

Zo'n beslissing kan leiden tot wijdverbreide onvrede in huis Apple, die in ieder geval voor zijn iPhones de voorkeur blijft geven aan een poort bliksem. Volgens analisten is de kolos van Cupertino test al nieuwe iPhone met USB Type-C, hoewel die dit jaar Lightning-technologie zullen blijven gebruiken. Toekomstige oplossingen kunnen zijn: adapter waarmee gebruikers een oplader van dit type kunnen blijven gebruiken, zelfs met iPhones die zijn uitgerust met USB-C, hoogstwaarschijnlijk een accessoire dat moet apart worden aangeschaft en dat zit niet in het pakket van de volgende iPhone.

Standaard opladen via USB-C voor smartphonetablets en draadloze oordopjes

Verder zou de Europese Commissie volgens de bron ook kunnen discussiëren over de goedkeuring van een gemeenschappelijke standaard voor draadloos opladen en dit kan gebeuren door 2025. Sommige leden van de Commissie zouden hebben gevraagd om een ​​langere overgangsperiode te overwegen voor alle producenten om de mogelijkheid om zich aan te passen aan de nieuwe standaard zonder al te veel moeilijkheden te ondervinden. Het is echter nog niet duidelijk wat de door de Commissie beoogde norm zou kunnen zijn. We moeten gewoon wachten om te begrijpen wat de implicaties van het verhaal zullen zijn.

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.