Markt voor tablets (en Chromebooks) krimpt: is het crisis?

Markt voor tablets en chromebooks in crisis dalende leveringen over de hele wereld

Voor het vierde achtereenvolgende kwartaal zijn zendingen van tablet e Chromebook heb nog een geregistreerd vallen in 14%. De oorzaken zouden te vinden zijn in de stijging van de inflatie, binnen de grenzen die verband houden met de noodsituatie op gezondheidsgebied en de daling van de uitgaven voor consumptie en instructies. Apple, Samsung e Lenovo zij behoren tot de slachtoffers van deze grote marktcrisis.

Dalende tablet- en Chromebook-zendingen over de hele wereld, markt in crisis?

Markt voor tablets en chromebooks in crisis dalende leveringen over de hele wereld

Volgens wat blijkt uit het meest recente onderzoek van Canalys, de markt voor tablet en Chromebook zou er een zijn sterke crisis, door te registreren a laten vallen van zendingen voor vierde achtereenvolgende kwartaal.

Meer specifiek, de zendingen van tablet noteerde een daling in11% elk jaar: Apple, The marktleider, verzonden alleen 12,1 miljoen iPads wereldwijd (-15%), terwijl Samsung, Lenovo e Huawei ze noteerden een daling van respectievelijk 13%, 25% en 26% op jaarbasis.

Markt voor tablets en chromebooks in crisis dalende leveringen over de hele wereld

Om de daling te rechtvaardigen zou de vraagvermindering van consumenten en onderwijs. In tegenstelling tot notebooks worden tablets in feite niet veel gebruikt in zakelijke scenario's, dus de commerciële vraag heeft niet geholpen om de daling van consumentenaankopen te compenseren. Met de aanbiedingen voor terug naar school en de vakantieperiode zagen we echter een herstel in de markt.

Markt voor tablets en chromebooks in crisis dalende leveringen over de hele wereld

Nog verontrustender zijn de gegevens over de markt voor Chromebook. Dit zou in feite voor het vierde achtereenvolgende kwartaal zijn gedaald, met een 57% korting van zendingen over de hele wereld. In dit scenario was het Lenovo om de markt te hebben geleid, met bijna In totaal 21 miljoen stuks verzonden de wereld en een marktaandeel van de 20%, terwijl Apple een paar procentpunten verloor door verstoring van de toeleveringsketen veroorzaakt door blokkades in China.

De crisis op de Chromebook-markt werd grotendeels veroorzaakt door de saturazione van de twee grootste markten in de categorie, de Verenigde Staten en Japan, vooral in de onderwijssector. Als markten ervoor kiezen om zich in de toekomst te blijven richten op digitaal onderwijs, kunnen ze ontstaan nieuwe groeimogelijkheden.

⭐️ Ontdek de beste deals online dankzij ons exclusieve Telegram-kanaal.