Xiaomi: Thema-app verbannen uit de Play Store, hoe op te lossen

xiaomi ban-thema's spelen winkel

Als een donderslag bij heldere hemel, gebruikers Xiaomi melden een groot probleem voor deThema's app, voor een paar uur verbannen uit de Play Store. Zoals je weet, zit MIUI vol met eigen apps die zijn ontworpen om de dagelijkse ervaring van smartphones uit te breiden: een daarvan is die van Thema's, handig voor het grafisch aanpassen van de interface. Een van de belangrijkste voordelen van MIUI is de enorme database met thema's die gebruikers kunnen gebruiken, om nog maar te zwijgen van de mogelijkheid om te installeren thema's van derden.

18 / 08 update: Xiaomi brengt een persbericht uit om de situatie uit te leggen. Vind alle details aan het einde van het artikel.

Play Store verbiedt Xiaomi's MIUI Themes-app vanwege beveiligingsproblemen

Het is voor Xiaomi niet de eerste keer dat de Themes-app is geblokkeerd: misschien zullen sommigen zich herinneren dat de app in is verbannen 2018 en we moesten wachten op 2020 voor de restauratie ervan. Deze keer komt het verbod rechtstreeks uit de Google Play Store: sinds een paar uur melden sommige gebruikers dat de Play Protect-beveiligingsscan het bericht retourneert "Uw apparaat loopt gevaar". Volgens het Safeguard-platform van Google zou de Xiaomi-app Themes proberen om Android-beveiligingsbescherming omzeilen.

xiaomi ban-thema's spelen winkel

Tegelijkertijd doet het probleem zich voor sommige gebruikers (waaronder ikzelf) niet voor: zelfs door een handmatige scan uit te voeren via Play Protect, wordt de vooraf geïnstalleerde Temi-app in MIUI niet als gevaarlijk onthuld. Het kan zijn dat het slechts een vals positief is en dat de Xiaomi-app op een abnormale manier als schadelijk wordt gedetecteerd, maar het is nog te vroeg om met zekerheid te zeggen.

Hoe het verbod op de Xiaomi Themes-app op te lossen

Mogelijk werkt Xiaomi al aan een corrigerende update; in de tussentijd kun je de blokkade overwinnen met de volgende tijdelijke oplossing: ga naar "Instellingen / Apps / App-beheer", Klik op de 3 puntjes rechtsboven en selecteer"App-voorkeuren resetten“; houd vervolgens het Google Play Store-pictogram ingedrukt, klik op "App-informatie"En selecteer"Verwijder data". Als het Play Protect-systeem je de melding blijft sturen, open je de Play Store, klik je op het avatarpictogram rechtsboven, selecteer je Play Protect, klik je op het instellingentandwiel rechtsboven en schakel je het item uit "Analyseer apps met Play Protect'.

Officiële verklaring | Update 18/08

Zoals Xiaomi uitlegt, werkte het softwareontwikkelingsteam samen met het Google-team om de oorzaak van het probleem te identificeren en op te lossen. Hier is het officiële persbericht:

"Google Play Protect voegt regelmatig regels toe om nieuwe vormen van misbruik in Android-applicaties te detecteren. Tijdens een recente update van de regels heeft Google Play Protect de toepassing Xiaomi Theme Manager (Thema's) ten onrechte gerapporteerd. Dit probleem is nu opgelost."

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.