Zal Xiaomi afscheid nemen van LCD-schermen? Hier is de aanwijzing

xiaomi vaarwel smartphone lcd-scherm gerucht

De afgelopen jaren zijn er steeds meer smartphones met AMOLED-display o OLED, zelfs in het middensegment en Xiaomi het is een van de hoofdrolspelers in deze zin, met een steeds kleiner aantal apparaten met paneel LCD-scherm. Precies om deze reden zou een recente aanwijzing van een merkmanager het signaal kunnen geven voor het definitieve afscheid van vloeibare kristaloplossingen.

Wordt Redmi Note 11T Pro+ de laatste Xiaomi met LCD-scherm?

xiaomi vaarwel smartphone lcd-scherm gerucht 2

Waar komt de hele vraag voor Xiaomi-smartphoneschermen vandaan? Het begint allemaal met een bericht op Weibo door een merkmanager, Zhang Yuu, die stiekem grapt dat hij de smartphone wil veranderen en in de comments zegt dat zijn Redmi Note 11T Pro +, het zal de laatste zijn met een LCD-scherm dat hij zal gebruiken. De opmerking in kwestie werd later verwijderd, maar uiteraard blijft de indiscretie bestaan.

xiaomi vaarwel smartphone lcd-scherm gerucht 3
Redmi Note 11T Pro +

Wat wilde de manager zeggen? Volgens de ingewijden is het niet uitgesloten dat het een aanwijzing is voor het feit dat Xiaomi de . permanent zou kunnen verlaten LCD scherm in het voordeel van de AMOLED al uit de nabije toekomst. Het idee zou niet ver van de realiteit verwijderd zijn, gezien de serie Redmi Note, evenals natuurlijk ai Redmi K-serie en Xiaomi over het algemeen nemen ze geleidelijk AMOLED-oplossingen over en laten ze LCD's over aan de goedkopere modellen. Maar als het bedrijf erin slaagt de organische LED-oplossingen tegen lagere prijzen te krijgen, is het duidelijk dat het kan besluiten om definitief van de andere oplossing af te zien.

Kortom, een indiscretie die tot discussie kan leiden en een debat kan openen over wat de toekomst van de categorie kan zijn, die zelfs in de meest toegankelijke segmenten een glimp begint te opvangen van meer kwaliteit en steeds meer gerichte bevrediging van behoeften. Maar zal het echt zo zijn?

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.