Waarom de olieprijs Xiaomi, OPPO en zal raken vivo

olieprijs dak rusland china xiaomi oppo vivo

Het is tegenwoordig nieuws dat ik G7-landen, d.w.z. de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, de VS, Canada en Japan, overwegen om een plafond op de prijs van olie geïmporteerd uit Rusland. Een beslissing die al maanden in de maak is, maar die tot dusver op weerstand stuitte van Duitsland, een van de landen die het meest getroffen zijn door de energie-implicaties van geopolitieke instabiliteit in Europa. Het doel is om de economische stroom van de schatkist van de regering van Poetin te verminderen, aangezien Rusland van de oliemarkt een militaire sector financiert ter waarde van 100 miljard euro per jaar, in aandelen in de conflict met Oekraïne.

Europa wil plafond olieprijs uit Rusland: China in het vizier

Het is officieel nog niet bekend hoeveel het plafond op de olieprijs zal zijn, maar de G7 zei dat een winstmarge voor Rusland gegarandeerd zou zijn. Een van de door de G7 beoogde belangen is het mogelijke verbod op het wereldwijde zeevervoer van aardolie en aardolieproducten van Russische oorsprong als dit plafond niet wordt gerespecteerd. Zoals verwacht heeft Rusland gedreigd te stoppen met de verkoop van olie aan die landen die deze limiet goedkeuren, maar voor de G7 zal het echte probleem zijn tot een overeenkomst komen met grote importeurs zoals China en India, zowel om politieke als economische redenen.

Om dit te doen, zou de G7 een blokkade willen opleggen vergelijkbaar met sancties tegen Iran: wie zal de overeenkomst niet respecteren?, daarom door olie te kopen zonder het prijsplafond in acht te nemen, zal de toegang tot de VS en Europa verliezen en gerelateerde dollar- en euromarkten. Als China zich niet aan deze afspraken houdt, kan uitsluiting van de Europese markt deze verder beïnvloeden aziende tecnologiche al beïnvloed door economische crisis, As Xiaomi, OPPO en vivo; ook Huawei, enige tijd in crisis en grotendeels uitgesloten van de Europese markt, onderbrak het nieuwe contracten in Rusland uit angst om volledig van Europa te worden uitgesloten.

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.
Eren