De smartphonemarkt verkeert in crisis, maar niet voor de rijksten

samsung galaxy s22 ultra iphone 13 pro max

Dit hebben we meermaals aangegeven: 2022 is een zwart jaar de smartphonemarkt. Uit de verkoopcijfers blijkt dat het herstel van vorig jaar prompt teniet werd gedaan door de slechte economische resultaten van de afgelopen maanden. En de oorzaken zijn talrijk: de halfgeleidercrisis dat het vertoont geen tekenen van verzakking, maar ook de effecten van energie crisis, om nog maar te zwijgen over de gevolgen van de conflict tussen Rusland en Oekraïne. Maar het interessante feit, ontdekt door analisten van Counterpoint Research, is dat dit: crisis van telefoons is bijna paradoxaal opvallend meer het economische bereik dan de premium.

Consumenten geven steeds meer uit aan premium smartphones

smartphoneverkoop q2 2022

Als je kijkt naar de verkopen die plaatsvonden tijdens het laatste kwartaal van 2, de premium smartphonemarkt meer dan $ 400 het heeft zichzelf bewezen de meest presterende voor het negende achtereenvolgende kwartaal op wereldschaal. Nog scherper zijn de gegevens over modellen met prijzen meer dan $ 1.000: de geregistreerde jaarlijkse groei bedraagt + 94%, goed voor een kwart van de premiummarkt en een vijfde van de wereldwijde winst. Bijgevolg is de gemiddelde prijs van verkochte premium smartphones stijgt naar recordcijfer van 780 $. Een dynamiek waardoor de premiummarkt de verkoopdaling van -8% kon compenseren, terwijl de omzet stabiel bleef.

Zoals analisten van Counterpoint zeggen, hebben de rijkste consumenten (minder getroffen door de economische crisis en inflatie) geïnvesteerd wat ze niet konden uitgeven aan andere reizen, inclusief elektronische producten; met name die smartphones om thuis tijd door te brengen (lockdown in China).

smartphoneverkoop q2 2022

Maar wie leidt de markt voor de duurste smartphones op de markt? In de eerste positie is er altijd Apple, die stabiel blijft aan de top van de ranglijst met de 57% van de premiummarkt; nog indrukwekkender is het cijfer als we het hebben over topklasse 5G boven $ 1.000, waar Apple de . wint 78%. Ook een beetje beter Samsung, groeiend naar 19% van de sector dankzij de verkoop van Galaxy S22 Ultra (de top van het Android-assortiment) best verkocht van deze maanden) en het in veroverde monopolie wereld van folders. Als er deze groei is geweest, is het ook voor Huawei, die al jaren in een crisis verkeert en de oprichter ertoe heeft aangezet om publiekelijk alarm slaan over de mondiale economische situatie.

Dat Huawei begin 2021 zijn vierde positie op de premiummarkt nog handhaafde, was vooral te danken aan China, dat altijd al een bolwerk is geweest voor de verkoop van het bedrijf. Desondanks, alleen onder de Chinese merken vivo wist te profiteren van de daling, oplopend tot 4% van het premium-gamma en voor het eerst de "neef" overtreffen OPPO (-3%); de laatste, evenals Xiaomi (-2%) lijdt vooral onder de economische crisis in China. De sectie "Overige" sluit de ranglijst af, die, als deze met + 4% groeit, vooral te danken is aan Eren, die in zekere zin de fakkel van Huawei heeft gehouden, met uitstekende verkopen voor modellen zoals Eren 70 e Magic 4.

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.