Daarom is Xiaomi 12S Ultra slechter dan Mi 11 Ultra van DxOMark

xiaomi 12s ultra vs mi 11 ultra dxomark camera vergelijking

La fotocamera di Xiaomi 12S ultra Hij heeft het niet gehaald om de top van te veroveren DxOMark: leidende figuren blijven in de topposities zoals Eer Magic 4 Ultimate, Huawei P50 Pro e Mate 40 Pro +. Zelfs zijn voorganger Xiaomi mi 11 ultra, slaagde erin om een topscore ondanks dat het in theorie een smartphone van de vorige generatie is. Hoewel 12S Ultra ook op technisch niveau vooruitgang boekt, heeft het fotografische evaluatieteam besloten om het twee stappen lager te zetten in vergelijking met Mi 11 Ultra; om de reden voor deze keuze te begrijpen, laten we de vergelijking tussen de twee top van het Xiaomi-assortiment.

Xiaomi 12S Ultra vs Mi 11 Ultra: hier is wat het beste is volgens DxOMark-tests

Laten we, voordat we verder gaan, de hardware van de respectievelijke camera's bekijken:

 • Xiaomi 12S ultra
  • Primair 23 mm vanaf 50 MP f/1.9, 1 sensor met 1.6 µm pixels, Dual Pixel PDAF + laser, OIS
  • Ultragroothoek van 48 MP f/2.2, 1 / 2.0 sensor met 0.8 µm pixels, Dual Pixel PDAF, 128 ° FoV
  • 5x telelens vanaf 48 MP f/4.1, 1 / 2.0 sensor met 0.8 µm pixels, PDAF, OIS
 • Xiaomi mi 11 ultra
  • Primair 24 mm vanaf 50 MP f/1.95, 1/1.12 sensor met 1.4 µm pixel, Dual Pixel PDAF + laser, OIS
  • Ultragroothoek van 48 MP f/2.2, 1 / 2.0 sensor met 0.8 µm pixels, Dual Pixel PDAF, 128 ° FoV
  • 5x telelens vanaf 48 MP f/4.1, 1 / 2.0 sensor met 0.8 µm pixels, PDAF, OIS

Op papier biedt Xiaomi 12S Ultra daarom geen bijzonder andere technische sector in vergelijking met Mi 11 Ultra. Het enige verschil zit in de hoofdsensor, d.w.z. de Sony IMX989, een van de weinige 1 -sensoren die momenteel op de markt zijn. In werkelijkheid is het verschil niet radicaal, want Mi 11 Ultra genoot al van een sensor zoals de SamsungGN2 vanaf 0,89 . Voor de rest zijn de sensoren identiek en het is dus de software die het verschil kan maken, en dit is waar de samenwerking met Leica, die voor 12S Ultra zijn knowhow op het gebied van kleurkalibratie heeft aangeboden.

Ondanks de vooruitgang van hardware en software, zowel op het gebied van foto- als videokwaliteit, behaalt Xiaomi Mi 11 Ultra nog steeds hogere scores dan Xiaomi 12S Ultra. De enige aspecten waarin de meest recente Xiaomi-cameratelefoon de overhand heeft, zijn die met betrekking tot artefacten (beter beheer van fenomenen zoals halo's in HDR en spookeffecten) en tot opnamen met de ultragroothoeksensor. Kortom, Xiaomi 12S Ultra krijgt niet het primaat in de DxOMark-ranglijst, misschien ook vanwege een software die historisch gezien voor Xiaomi de neiging heeft om in de loop van de tijd te verbeteren. We herinneren ons ook dat Lei Jun had verklaard dat de smartphone niet zou worden getest door DxOMark om deze redenen.

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.
Eren