Xiaomi, OPPO en vivo: de inkomstencrisis duurt voort

xiaomi tegen vivo

De technologiemarkt blijft niet schitteren, die in 2022 door verschillende perikelen het slechtste moment van de afgelopen jaren beleeft. Daar smartphone-crisis staat er nu al enkele maanden: ondanks het feit dat 2021 deillusie van een beklimming, dit jaar een beetje van alle producers ze hebben een hekel aan. Vooral in China, een leidende natie in de telefoonwereld maar die er een heeft gezien vanwege een pandemie en lockdown negatieve daling van de gehele nationale economie; maar ook in Europa, waar merk zoals Xiaomi, OPPO e vivo hun verkoopaantallen en gerelateerde inkomsten zijn verminderd.

De smartphonemarkt verkeert nog steeds in een crisis, vooral voor Xiaomi, OPPO en vivo

Dat blijkt uit het laatste Q2 2022-rapport van Counterpoint Research: de omzet van de gehele wereld smartphonemarkt daalde met -2% ten opzichte van Q2 2021 en -15% ten opzichte van Q1 2022, voor een totaal van 95,8 miljard dollar. Desondanks steeg de totale winst met + 6% in vergelijking met vorig jaar tot 13,1 miljard. Van deze inkomsten komt 80% van de top vijf producenten ter wereld, dat wil zeggen Apple, Samsung, Xiaomi, OPPO e vivo.

smartphone markt Q2 2022 verzendingen collecties winst

Maar als we aan de ene kant hebben Apple e Samsung, waarvan de inkomsten respectievelijk stegen met + 3% e + 25%aan de andere kant hebben we Xiaomi, OPPO e vivoallemaal omlaag in dubbele cijfers ten opzichte van 2021. Als de wereldwijde winst is gestegen, is dat dus te danken aan Apple en Samsung en hun betere positionering op de markt. Zoals het laat zien de markttrend, de smartphonecrisis treft vooral de goedkopere segmenten, terwijl premiumproducten de schatkist van deze bedrijven verhogen. Apple heeft veel gewonnen uit de serie iPhone 13 en het lijkt erop dat het het succes zal herhalen met de nieuwe iPhone 14 Pro; Samsung heeft goede verkoopresultaten behaald met de S22 ma serie vooral met zijn folders, het monopolie van de sector verwerven.

Integendeel, de verschillende Xiaomi, OPPO, vivo en de gerelateerde Redmi-submerken, POCO, OnePlus, Realme en iQOO leiden meestal de medium / low-end markt: hoewel Chinese merken steeds meer waardevolle modellen proberen aan te bieden en zichzelf ook in het premiumsegment plaatsen, blijven deze modellen vaak alleen verbannen naar de Chinese markt. kijk maar eens

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.