DEVOLO Magic 2 Wi-Fi 6 Review: VOOR ALTIJD VAARWEL voor problemen met wifi-ontvangst

Een van de meest voorkomende technologische problemen in het huis van ieder van ons, en probeer je niet te verbergen omdat ik weet dat het meer dan sommigen van jullie betreft, is ongetwijfeld de ontvangst van Wi-Fi-netwerk. De jaren gaan voorbij, maar de Italiaanse telefoonoperators zeggen niet dat ze producten leveren die even krachtig zijn als oplossingen op maat, en de enige onbevangenheid die ze hebben bewezen, was om hun klanten hun eigen modem/router te laten gebruiken zonder de één in bruikleen gegeven (onder andere tegen onevenredige bedragen).

Echter, details weglatend, is het zeker dat het met een enkele router / modem onmogelijk is om een ​​huis op meerdere niveaus te dekken, bijvoorbeeld waar een enkele router onvermijdelijk altijd onvoldoende zal zijn; vandaag heb ik het over een Powerline Mesh-kit heel interessant dat ik al een paar weken probeer en dat me een aantal echt onverwachte voldoening geeft. De kit in kwestie is vervaardigd door: DEVOLO, en het model is specifiek de Magic 2 wifi 6.

DEVOLO Magic 2 Wi-FI 6 recensie

Inhoud van het pakket

Ok, maar wat doet de? verkooppakket? Devolo omvatte:

 • 3 Devolo stroomkabels
 • Een Ethernet-netwerkkabel
 • Configuratiehandleiding

Constructie, ontwerp en eerste configuratie

Esthetisch gezien, de kit DEVOLO Magic 2 wifi 6 het lijkt erg op al zijn concurrenten in omloop; het is uitgerust met twee knoppen aan de voorkant, beide verlicht in twee kleuren (wit en rood) die de activiteitsstatus van de powerlines aangeven. Op het bovenste gedeelte bevindt zich ook de Shucko-ingang om onze apparaten rechtstreeks op het lichtnet aan te sluiten. De reden voor deze integratie is eenvoudig: devolo, beveelt, net als andere fabrikanten, aan om de powerline rechtstreeks op het stopcontact van het elektrische systeem aan te sluiten, zonder adapters, stekkerdozen of iets dergelijks.

Wat ik niet erg comfortabel vond, is zeker de schucko-bevestiging aan de achterkant, die nog niet overal in alle huizen voorkomt, omdat het niet de standaardstandaard is hier in Italië, dus je bent misschien gedwongen om een ​​paar euro-adapter te gebruiken. Op het onderste deel zijn er dan twee ingangen LAN om onze apparaten ook via de kabel aan te sluiten, waar je ook bent in de buurt van een van de geïnstalleerde stroomlijnen.

Aan de zijkant van elke powerline zijn er spleten die handig zijn om de warmte af te voeren; ik heb ze een paar weken gebruikt merkte ik dat de verwarming voelbaar is, maar niets dat niet te vergelijken is met een oververhitting van mijn modem NeXXt van Fastweb.

De configuratieprocedure is heel eenvoudig en vindt volledig vanaf de smartphone plaats, zonder dat u de computer hoeft te gebruiken. In principe is het voldoende om de eerste stroomlijn in de buurt van ons aan te sluiten router / modem, en sluit het via een kabel erop aan: zoals ik eerder had verwacht, is het essentieel om de powerline rechtstreeks op het lichtnet aan te sluiten zonder door stekkerdozen of andere "haperingen" te gaan die kunnen interfereren.

Zodra dit is gebeurd, plaatst u eenvoudig de andere twee stroomkabels in de kit in de verschillende bezienswaardigheden van ons huis om ervoor te zorgen dat de app-wizard alle apparaten herkend; de schoonheid van het mesh-systeem dat hiermee is gemaakt DEVOLO Magic 2 wifi-kit 6 is dat u in feite niet handmatig hoeft te schakelen tussen het ene toegangspunt en het andere, maar dat u altijd verbonden blijft met hetzelfde netwerk en uw apparaat (smartphone, pc of tablet) aansluit op de verschillende signaalherhalingspunten.

Snelheids- en stabiliteitstest

Persoonlijk ben ik geen liefhebber van traditionele hoogspanningslijnen omdat ik van mening ben dat ze in verschillende omstandigheden niet in staat zijn om voldoende prestaties te leveren aan de lijn die we thuis hebben: de oorzaken kunnen meerdere zijn, en bovendien als je eraan toevoegt dat bijna alle hoogspanningslijnen geen mesh zijn, maar eenvoudig zijn Access Point, het spreekt voor zich dat de meer "attente" en experts de neiging hebben om een ​​andere technologie te prefereren.

De schoonheid van deze kit van devolo, ik herhaal, is het feit dat dit mesh-apparaten zijn en een van de belangrijkste voordelen kan ik de vraag in vier punten samenvatten:

 1. Het netwerk is altijd hetzelfde voor het hele huis, het is niet nodig om van toegangspunt te veranderen als je weggaat in de verschillende kamers. De verbinding blijft altijd stabiel.
 2. Het is schaalbaar, dus in geval van nood is het voldoende om X powerline meer toe te voegen om het signaal in sommige punten van het huis te verbeteren.
 3. Het kan direct vanaf de smartphone worden geconfigureerd met een eenvoudige app.
 4. Bij uitval van een van de hoogspanningslijnen blijft het netwerk sowieso functioneren.

Voordat ik je vertel over de uitvoering die ik in de mijne heb gevonden appartement, Ik geef u wat basisinformatie om de infrastructuur die in mijn tests wordt gebruikt beter te begrijpen en om objectiever en duidelijker te zijn in wat ik u vertel.

 • VERBLIJF: 105m² x 3 niveaus
 • VERBINDING: Fastweb Fiber Mixed Copper, gegarandeerde snelheid van ongeveer 58 Megabit/s in Download en 9/10 in Upload
 • APPARAAT GEBRUIKT IN DE TESTS: iPhone 13 Pro Max
 • HOOFDROUTER: Nieuwste generatie Fastweb NeXXt (router in bruikleen voor gebruik met een glasvezelaanbieding)
Test uitgevoerd op minder dan een meter van de eerste Devolo-ontvanger die rechtstreeks op de router is aangesloten

De eerste uitgevoerde test is deze hierboven.

 • Afstand vanaf het hoofdknooppunt: dezelfde verdieping, op 1 meter afstand van de ontvanger
 • Snelheid gedetecteerd: 64,1 Megabit/s in Download en 9,86 Megabit/s in Upload
 • Verlies van kwaliteit: nul. Vreemd genoeg heb ik in deze omstandigheid een hogere snelheid opgemerkt dan die via de kabel werd gedetecteerd, en het kan worden gezegd dat dit de hoogste waarden zijn die ik ooit heb gedetecteerd sinds de dag dat ik dit netwerk installeerde.
Test uitgevoerd op 5 meter afstand van de eerste Devolo en 1 meter van de tweede Devolo-repeater

De tweede uitgevoerde test is deze:

 • Afstand vanaf het hoofdknooppunt: dezelfde verdieping, 5 meter verwijderd van de hoofdontvanger en vervolgens van mijn router, en 1 meter verwijderd van de tweede ontvanger.
 • Snelheid gedetecteerd: 56,2 Megabit/s in Download en 9,82 Megabit/s in Upload
 • Verlies van kwaliteit: Ik verloor 2 ms in termen van ping, heel weinig in upload en wat MBps in download, maar de snelheid zal naar verwachting rond de gebruikelijke snelheid zijn die ik heb terwijl ik verbonden ben via een LAN-kabel, dus geen merkbaar kwaliteitsverlies.
Test uitgevoerd op 1 verdieping anders dan de eerste Devolo, en 1 meter verwijderd van de derde Devolo-repeater

Dit is de test die me het meest tevreden stelde, en ik zal uitleggen waarom: ik deed het op het terras en meestal bestaat mijn setup uit het gebruik van een AP van de TP-LINK aangesloten via netwerkkabel (die ik ongeveer 60 meter lang in de elektrische kanalen heb opgenomen), waarmee ik nooit tevreden ben geweest omdat het om verschillende redenen het bereik van het netwerk halveert en de ping verhoogt. Dit zijn altijd acceptabele waarden, maar verre van de oorspronkelijke kwaliteit van het netwerk.

Via de Devolo powerline was het resultaat het volgende.

 • Afstand vanaf het hoofdknooppunt: 1 verdieping verder met twee trappen en drie muren die ons scheiden van de eerste repeater, en 1 meter afstand van de repeater op het terras.
  Snelheid gedetecteerd: 58,5 Megabit/s in Download en 10,9 Megabit/s in Upload
  Verlies van kwaliteit: nul. Absoluut geen degradatie en altijd stabiele ping op 18 ms
Test uitgevoerd in dezelfde afstandscondities als de vorige, maar verbonden met de Fastweb NeXXT Router: de verbinding

Ondertussen, onder dezelfde omstandigheden als de vorige test, probeerde ik er een uit te voeren snelheidstest verbonden met het wifi-netwerk van mijn Fastweb-router: onmogelijk om de test te voltooien, de smartphone maakt verbinding met het netwerk, maar de stabiliteit is zo slecht dat de test niet kan worden uitgevoerd, ondanks het feit dat ik het meerdere keren heb geprobeerd.

Het resultaat van de tests was daarom positief: ik moest van gedachten veranderen over de efficiëntie van de hoogspanningslijnen, zelfs als ze absoluut niet moeten worden verward met de traditionele, waarvan de kosten beslist anders zijn en ze gebruik maken van andere principes dan de Mesh die van deze kit geproduceerd door Devolo.

Prijs en overwegingen

Uiteraard zit er in al deze lovende woorden ook slecht nieuws, of in ieder geval een nieuws dat het enthousiasme een beetje tempert: dit DEVOLO Magic 2 wifi 6 heeft een prijs van circa EUR 400, een vrij hoog cijfer dat toegang tot een breder publiek uitsluit en het alleen geschikt maakt voor een segment van meer ervaren gebruikers die bereid zijn aanzienlijke bedragen uit te geven om de prestaties van hun internetnetwerk thuis te verbeteren.

Laatst bijgewerkt met de 01 / 12 / 2022 13: 18

De oplossing voorgesteld door DEVOLO, het is echter een van de meest efficiënte die momenteel in omloop is en in deze weken van gebruik, zelfs als ik het niet wilde, kon ik negatieve kanten ontdekken. Geslaagd, met vlag en wimpel!

Eren