Pixel 7 is de eerste 64-bit: Google legt de verbeteringen uit

google pixel 7 pro 64 bit

We praten al jaren over 64-bits smartphones, maar met de lancering van nieuwe Google Pixel 7 e 7 Pro we zijn getuige van de lancering van de eerste smartphones met alleen 64-bits software-ondersteuning. Sinds hun presentatie heeft Big G deze functie benadrukt als een element van prestatieverbetering. Een paar weken later is het Android-team terug om erover te praten en uit te leggen wat de verbeteringen zijn van het hebben van een native 64-bits smartphone.

Daarom zijn de 7-bits Google Pixel 7 en 64 Pro beter dan 32-bits smartphones

In tegenstelling tot andere smartphones zoals de recente Xiaomi 12 Pro, Google Pixel 7 en 7 Pro zijn de eerste smartphones in de geschiedenis die alleen 64-bits apps en code ondersteunen. Wat Google deed, is anticiperen op de tijd, aangezien op DevSummit 2020 werd aangekondigd dat vanaf 2023 alle ARM-CPU's voor smartphones 32-bits ondersteuning zullen verlaten. Maar waar is deze verandering voor?

Ten eerste, 64-bits apps zijn sneller, omdat ze toegang hebben tot registers en instructies die anders ontoegankelijk zijn voor 32-bits versies; dankzij de nieuwste 9-bit ARMv64 CPU's meten ze zichzelf tot + 25% betere prestaties wanneer 64-bits apps worden uitgevoerd, om nog maar te zwijgen van het feit dat dit het gebruik met maximaal 150 MB vermindert RAM, waardoor er ruimte vrijkomt voor apps op de achtergrond die minder snel automatisch worden gesloten.

Niet alleen prestaties maar ook veiligheid, met een grotere effectiviteit van ASLR-technologie (Address Space Layout Randomization), waardoor het voor een dief moeilijker wordt om de controle over de smartphone over te nemen. Ten slotte zegt Google dat 64-bits softwareontwikkelaars kunnen profiteren van effectievere tools om de kwaliteit van hun apps te verbeteren, terwijl ze ook snellere release van updates.

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.