Proscenic F20 vs Tineco FLOOR ONE S5: vergelijking van de beste DRAADLOZE STOFZUIGERS!

proscenic f20 vs tineco floor one s5

Tijdens deze 2022 zijn er veel producten op het gebied van intelligente stofzuigers die we grondig hebben kunnen testen, en persoonlijk realiseerde ik me hoeveel ik de voorkeur geef aan stofzuigers / schrobmachines met de klassieke "bezem"-vormfactor, meer traditioneel, vergeleken met tot intelligente robots die, hoe technologisch en duur ze ook zijn, er nooit echt in slagen om een ​​niveau van perfectie te bereiken dat vergelijkbaar is met producten zoals deze intelligente "bezem"-stofzuigers.

De afgelopen maanden heb ik de Proscenische F20, een product dat me in alle opzichten verbaasde, maar velen van jullie op ons YouTube-kanaal vroegen ons om het op dezelfde manier en onder stress te vergelijken met een van de best verkochte producten in dit marktsegment, de Tineco FLOOR ONE S5, die Dario eind 2021 probeerde. Wie gaat er winnen? Laten we samen de voor- en nadelen van beide oplossingen van de twee zemelen bekijken.

Proscenic F20 vs Tineco FLOOR ONE S5: vergelijking

Ontwerp en materialen

Il Design van deze producten lijkt het in principe erg op elkaar: de producenten proberen allemaal te innoveren, maar laten we zeggen dat het voorlopig niet helemaal haalbaar is. Maar de twee hoofdrolspelers, Proscenic F20 en Tineco FLOOR ONE S5 ze lijken erg op elkaar: het concept is hetzelfde, er is een handvat voor de bovenste greep en beide insteekknoppen langs de voorkant van die greep. Ik vertrek met de eersten verschillen, omdat Proscenic een bredere grip heeft en mogelijk een comfortabeler gebruik door gebruikers met robuustere handen mogelijk maakt: ik vond het bijvoorbeeld praktischer dan TINECO, maar dit kan zeker subjectief zijn.

proscenic f20 vs tineco floor one s5

Onder de andere verschillen die in het oog springen als we de twee producten van dichtbij bekijken, merken we ongetwijfeld de dimensioni: Proscenic F20 is zeker indrukwekkender, zwaarder en groter dan de Tineco FLOOR ONE S5, maar zo Differenza komt meteen gerechtvaardigd van de grootte van de twee tanks met schoon water en vuil water, die op het Proscenic-huismodel kunnen: verzamel maximaal 1L, mentre Tineco host niet meer dan 800ml.

Een ander juweeltje, dat eigenlijk meer functioneel dan mooi is, dat de Proscenic-stofzuiger in het voordeel brengt, is de mogelijkheid om de batterij te verwijderen: op de F20 geeft het bedrijf ons de mogelijkheid om de batterij los te haken en mogelijk een secundaire te gebruiken die al is opgeladen, vooral omdat Proscenic een speciale sleuf in het oplaadstation heeft geïntegreerd om een ​​secundaire batterij op te laden terwijl de bezem is geplaatst om op te laden.

Aan de andere kant, als u geïnteresseerd bent in een oplaadstation en een bezem meer slank en compact, de oplossing van Tineco het is absoluut de beste: de bezem is lichter, het oplaadstation is kleiner en vooral de esthetische afwerkingen en het schilderij vond ik een beetje esthetischer. Misschien houd ik niet zo van het grijs van de Proscenic F20, maar op het gebied van design heeft Tineco ongetwijfeld gelijk.

proscenic f20 vs tineco floor one s5

Het moet gezegd dat de twee hierboven aanwezig zijn weergeven op beide producten: graphics, afmetingen en functionaliteit zijn in wezen hetzelfde, het zijn geen touchscreens en tonen alle functies die kunnen worden verkregen via de drie knoppen die op het handvat zijn geïntegreerd, ook in alle opzichten identiek.

Ik vertrok voor de finale, echter, het deel met betrekking tot de gemotoriseerde borstels, want in werkelijkheid is er goed poco vergelijken: de maat van de borstel en de constructiematerialen zijn precies hetzelfde, misschien is het enige verschil dat ik heb gezien op de Tineco die een dichtere borstel heeft, maar die me in de praktijk zeker niet deed huilen om een ​​wonder. De wielen daarentegen zijn bij de Proscenic iets groter dan bij de Tineco, waarschijnlijk door het hogere te dragen gewicht.

Zuigkracht

Le zuigmodus op beide producten zijn er 2, de automatische en die op maximaal vermogen. Het energiebeheer is bijna identiek, beide producten doen hun best in de maximale energiemodus, maar het is de automatische modus die ik in beide gevallen zou aanraden om altijd te gebruiken: de twee bezems kunnen regelen automatisch la zuigkracht e de uitstoot van water tijdens de verschillende schoonmaakbeurten, wat de toch al saaie schoonmaakfase van het huis gemakkelijker en zorgeloos maakt.

proscenic f20 vs tineco floor one s5

Conceptueel passen deze twee producten in hetzelfde marktsegment en bieden beide dezelfde kenmerken: zowel Proscenic F20 als Tineco FLOOR ONE S5 ze kunnen stofzuigen en tegelijkertijd de vloer wassen terwijl ze met de staart van de bezem, tijdens dezelfde passage, het net gewassen gebied drogen. Laten we zeggen dat ik in de praktijk een bevestiging had van wat ik je had verteld in de recensie van de Proscenische F20, omdat ik denk dat het op dit moment geen rivaal heeft.

Terwijl Tineco in feite meer dan één keer nodig heeft voor een grondige reiniging van onze met meer olieachtige en vettige stoffen vervuilde vloer (zie bijvoorbeeld mayonaise), gaat de Proscenic stofzuiger en vloerreiniger bij de eerste stap zonder mankeren, en bij de tweede, we komen er alleen als we een echt manisch resultaat willen krijgen. Helaas kan ik u geen objectieve gegevens geven zoals de zuigkracht in KPa, aangezien Tineco dergelijke gegevens niet heeft vrijgegeven, maar qua verbruik staat Proscenic op ongeveer 200W terwijl Tineco ongeveer 220W (waarden weergegeven op fabriekslabels).

een Differenza duidelijk in het voordeel van Proscenic zit in de droogsnelheid: terwijl Tineco het gebied altijd een beetje vochtig achterlaat bij de eerste doorgang, kan de Proscenic F20 de oppervlakken efficiënter drogen, en dit is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat de motoren "op het gehoor" zijn krachtiger en zuigen meer lucht aan.

Wat betreft het schoonmaken van de hoeken en het gebruiksgemak, misschien Tineco is het meest geschikte product: de basis waarin de roterende rollen op de Tineco hij is iets kleiner en minder imposant, dus het is gemakkelijker om de smalste hoeken in te gaan dan de Proscenic die hoger is en een iets lagere hellingshoek heeft.

Beiden hebben dan de functie van zelfreiniging van de rollen die eenmaal in de basis zijn geplaatst. De twee Proscenic F20 en Tineco FLOOR ONE S5 delen zowel positieve als negatieve aspecten op dit front: in beide gevallen zijn dit procedures die handmatig moeten worden ingeschakeld aan het einde van de wasbeurten, ze delen het feit dat ze zeer snel ontsmetten, maar hebben in zijn nadeel het ontbreken van een procedure automatisch drogen met rollen, die handmatige droging vereist om stagnatie van kleine waterresten te voorkomen.

Autonomie van de batterij

autonomie van de twee batterijen, dan, ja komt overeen met 100% omdat zowel de een als de ander een 4000 mAh-eenheid gebruiken die in beide gevallen een autonomie van garandeert ongeveer 27-30 minuten van gebruik in de automatische modus, die kan oplopen tot 20 minuten met afzuiging op maximaal vermogen.

proscenic f20 vs tineco floor one s5

De oplaadtijden zijn in beide gevallen vrij lang, ongeveer 4 uur, maar Proscenic heeft de smartcard gespeeld omdat het de verwijderbare batterij en een tweede oplaadsleuf in de vloerbasis heeft geplaatst, waardoor een autonomie gelijk aan het dubbele wordt verleend aan zijn vloerreiniger, hoewel er rekening mee moet worden gehouden dat de tweede batterij optioneel is en apart moet worden gekocht.

Overwegingen en prijzen

De vergelijking was wat mij betreft bijna eenzijdig, want er zijn weinig aspecten waar Tineco daadwerkelijk voordeel uit heeft gehaald; dan is er nog een ander aspect waarop Proscenic als een trein doorgaat, namelijk de prijs. Op het moment van schrijven van dit artikel de Proscenic F20 wordt aangeboden voor € 299 respecteer ik € 440 van de Tineco FLOOR ONE S5, en dit zou al een duidelijk idee kunnen zijn van welke van de twee producten de voorkeur heeft voor het schoonmaken van ons huis.

Als je besparing ook combineert met beter reinigingsgedrag, een grotere tank en een hogere bouwkwaliteit, dan spreekt het voor zich dat de beste keuze alleen Proscenic F20 kan zijn.