Smartphone-crisis: zo'n negatief Q3 is al jaren niet meer gezien

smartphone crisis

Het slechte nieuws voor de mobiele sector vertoont geen tekenen van afname, met cijfers en resultaten die de smartphone-crisis die de telefoonmarkt teistert. Ondanks 2021 leek te zijn opgelucht verkoop na een fataal 2020, dit jaar heeft in plaats daarvan de negatieve trend bevestigd dat al jaren boven dit technologische marktsegment zweeft. En dankzij de laatste gegevens die zijn gepubliceerd door het onderzoekscentrum van Canalys, kunnen we zien dat de resultaten van de Q3 2022 Ik ben het eens met deze situatie.

28 / 10 update: we hebben nieuwe details over de trend van de wereldwijde verkoop in het derde kwartaal, je kunt ze aan het einde van het artikel vinden.

De daling van de verkoop van smartphones over de hele wereld zet door, de crisis verbetert niet

smartphone verkoop wereld Q3 2022

Gebaseerd op de cijfers van Canalys, lijdt de verkoop van smartphones in de wereld onder een afname van -9% als we Q3 2021 en 2022 vergelijken; naast dat het de derde achtereenvolgende daling is na Q1 en Q2, blijkt die van 2022 het slechtste Q3 te zijn sinds 2014 in termen van wereldwijde resultaten. Er zijn veel redenen waarom we getuige zijn van deze geleidelijke achteruitgang, in de eerste plaats de economische crisis die in verschillende delen van de wereld woedt, tussen Oost en West, verergerd door energie crisis e conflict tussen Rusland en Oekraïne. Om nog maar te zwijgen over het halfgeleidercrisis, die fabrikanten ertoe aanzet producten te maken die niet zo verschillen van die van voorgaande jaren.

smartphone verkoop wereld Q3 2022

Zoals analisten van Canalys zeggen, is de smartphonemarkt "reageert zeer goed op de vraag“, En past zich daarom aan aan de moeilijke mondiale situatie. We zien dit aan het aantal producenten dat hun jaarlijkse verkoopramingen naar beneden bijstelt, of we het nu over bedrijven hebben "westelijk"Dan van die oosters. Meer specifiek, de ranglijst van de top vijf van wereldwijde merken ziet altijd Samsung op de eerste plaats in lichte groei bij 22%met Apple die met een jaarlijkse + 3% stevig op de tweede plaats blijft bij 18%.

Het is erger voor Chinese bedrijven, met: Xiaomi altijd derde maar stopt bij 14%, Terwijl OPPO (waarvan de nummers ook OnePlus bevatten) e vivo beide vallen op 10% e 9%. Het is niet verrassend dat verkopen bijzonder lonend zijn premium producten, een marktsegment dat vooral toebehoort aan het duo Apple en Samsung. Dit komt omdat merken zoals de topklasse Xiaomi, OPPO en vivo ze worden meestal verkocht in China, waar de economische crisis laat zich voelen en niet poco.

Nieuwe informatie | Update 28/10

Op basis van gegevens van Counterpoint Research, verkoop van smartphones op de wereldmarkt ze zijn licht gestegen met + 2% van Q2 tot Q3 2022, maar ze zijn gedaald met -12% op jaarlijkse basis. Fabrikanten slaagden erin om boven de kritische drempel van 300 miljoen verkochte smartphones uit te komen, ook al ziet de vergelijking met het derde kwartaal veel merken in het negatief.

smartphone wereld verkoop Q3 2022

Het podium wordt nog steeds ingenomen door het drieluik bestaande uit Samsung, Apple en Xiaomi, die samen meer dan 153 van de 300 miljoen smartphones verkochten in het derde kwartaal van 3. Van alle betrokken bedrijven is de enige die groei heeft geregistreerd, Apple, + 2% in vergelijking met vorig jaar, terwijl alle anderen lager zijn: Samsung al -8%, Xiaomi al -9% maar vooral OPPO e vivo beide bij -23%.

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.