Smartphone-crisis in China: Apple is gered, maar pas op voor Huawei

verkoop van smartphones China Q3 2022

Oltre a pc's, notitieboekjes e tablet, het is de smartphone-crisis degene die het meest controversieel is, vooral in productieve landen zoals China de verkoopcijfers zijn: op historische dieptepunten. Helaas voor de betrokken bedrijven zet de negatieve trend zich in de loop van de Q3 2022, een kwart die praktisch hard raakte de hele technologiesector.

De smartphonecrisis treft iedereen in China, maar niet de verkopen van Apple

verkoop van smartphones China Q3 2022

Als je naar de wereldmarkt, bleef de verkoop van smartphones in het derde kwartaal van 3 aanzienlijk dalen met -2022%, wat de negatieve periode van dit jaar bevestigt. Het wordt nog erger bij de China, dat het afgelopen kwartaal afsloot met een -11% op jaarschaal, met in totaal 70 miljoenen smartphones verzonden.

verkoop van smartphones China Q3 2022

Bij het analyseren van de cijfers van de belangrijkste bedrijven die in China actief zijn, is het altijd het duo vivo en OPPO leiden de ranglijst van de producenten die het meest verkopen, gevolgd door een Honor dat is het snel veroverde het podium na de scheiding van Huawei. Hoewel dit het drieluik is dat bovenaan de verkoopranglijst staat, hebben alle Chinese bedrijven een daling met dubbele cijfers opgetekend: -23% voor vivo, -27% voor OPPO, -16% voor Eren e -17% voor Xiaomi.

verkoop van smartphones China Q3 2022

De enige uitzondering in de top 5 in China is paradoxaal genoeg Apple, welke van alle smartphonefabrikanten de enige is die in 2022 een goed verkoopniveau handhaaft en een geluid opneemt + 36% in het derde kwartaal in China. Zoals analisten bevestigen, treft de crisis met name de goedkopere segmenten, terwijl het premiumsegment groeit, waar Apple het hoogst genoteerde bedrijf is. Dankzij de lancering van de nieuwe iPhone 14-serie zou zelfs het vierde kwartaal van 4 vooral moeten worden aangedreven door de verkoop van de nieuwste iPhone-telefoons.

Maar het is ook interessant om op te merken dat de categorie "anders"Groeit door + 7%: onder deze vinden we ook Huawei, die hoewel het was afsnijden van de wereldmarkt gelanceerd a Mate 50-serie gewaardeerd door consumenten.

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.