Razr 2022 review: kreukvrij beeldscherm en krachtige hardware, maar er ontbreekt nog iets

Als er een merk is dat de laatste tijd een duidelijke koerswijziging heeft laten zien, dan is het Motorola wel. We hebben het gezien met zijn nieuwste smartphones, de weinige op de markt die worden geïntroduceerd met een correcte en nooit overdreven positionering, en we vinden het ook in de toewijding die het merk heeft gestoken in de software waarmee, naast een zeer aangename aanpassing , voor sommige modellen zijn gegarandeerd 3 grote updates en 4 jaar beveiligingspatches.

Wel de nieuwe Motorola Razr2022 past precies in deze strategie: flexibel beeldscherm op 144 Hz, nieuw scharnier dat (vrijwel) zonder opening sluit en met een bijna onzichtbare vouw, vormfactor die veel dichter bij die van traditionele smartphones ligt, zijn allemaal kenmerken die op papier zouden suggereren dat het de beste opvouwbare spartphone is die er is. Maar zal het zo zijn?

Motorola Razr 2022 review: veel stappen vooruit

Ontwerp en materialen

Oké, wat de Motorola Razr2022 heeft al die iconische referenties van de historische smartphone van de vroege jaren 2000 volledig verlaten, is voor iedereen bekend. Er is niet langer die grote onderkin en de vierkante inkeping verdwijnt. En, om eerlijk te zijn, samen met deze elementen de Motorola Razr2022 het verliest ook een beetje persoonlijkheid, misschien ook omdat het alleen verkrijgbaar is in het zwart en totaal verstoken is van kleurencombinaties die het aantrekkelijker kunnen maken.

Het is echter waar dat Motorola Razr2022 het is veel comfortabeler in gebruik dan de vorige generatie en het grotere gewicht en de grotere afmetingen worden gerechtvaardigd door de aanwezigheid van een grotere batterij, hoogwaardige hardware en dikkere camera's. Kortom, het is een heel andere smartphone.

Review Motorola Razr 2022 5G opvouwbare smartphone hardware test prestaties camera display opladen wie verkoopt kopen prijs korting italië software

Er is ook een nieuw sluitmechanisme, een nieuw scharnier, waardoor de twee secties bijna parallel kunnen sluiten en onder verschillende hoeken kunnen worden gebruikt, een beetje zoals we zagen in de Z Flip 4 van Samsung. Vanuit dit oogpunt had ik echter een meer uitgesproken stap voorwaarts verwacht in termen van constructie: oké, de vouw is duidelijk minder uitgesproken gemaakt, maar het scharnier maakt nogal veel lawaai en is niet zo stabiel als die in de Zuid-Koreaanse smartphone, het interne display heeft dan ook een plastic folie dat veel last heeft van vingerafdrukken.

Review Motorola Razr 2022 5G opvouwbare smartphone hardware test prestaties camera display opladen wie verkoopt kopen prijs korting italië software

Extern is er dus het grote (maar niet erg grote) scherm dat wordt beschermd door Gorilla Glass 5, dat Motorola in alle opzichten als een scherm wilde beschouwen, zonder het gebruik ervan absoluut niet te beperken, waardoor een resultaat werd verkregen dat me enigszins verbaasde. Maar daar komen we op terug.

Het is een IP 52-gecertificeerde smartphone en integreert een vingerafdruksensor die is geïntegreerd in de aan/uit-knop naast de volumeknop. En hier weer, daar gaan we weer, we hadden het beter kunnen doen: naar mijn mening is de aan/uit-toets te hoog geplaatst om het apparaat comfortabel te ontgrendelen, en de twee volumetoetsen zitten niet alleen nog verder naar boven, maar ze zijn bijzonder klein en onhandig in gebruik.

Display

Wat betreft het display, dat is er poco om al te bekritiseren Motorola Razr2022. Open de schaal, je merkt dat je een zeer helder 6.7-inch pOLED-paneel met een vernieuwingsfrequentie van 144 Hz hebt, het is altijd goed om te onthouden dat je alleen kunt profiteren van 120 Hz bij interactie met de interface. En het heeft geen zin om er omheen te gaan: het is een uitstekend paneel dat een uitzonderlijke zichtkwaliteit kan garanderen en wanneer u zich in directe lichtomstandigheden bevindt, zorgt de helderheidsboost voor een even helder zicht dankzij de 1013 nits die we in onze tests hebben gedetecteerd. En laten we eerlijk zijn, alleen in deze omstandigheid kan de aanwezigheid van de vouw enigszins worden waargenomen.

Review Motorola Razr 2022 5G opvouwbare smartphone hardware test prestaties camera display opladen wie verkoopt kopen prijs korting italië software

Kortom, Motorola Razr2022 het is de enige opvouwbare smartphone die officieel in Italië kan worden gekocht waarbij de vouw praktisch onmerkbaar is, die echter een beetje bedorven is door de aanwezigheid van extreem dikke randen, waaraan Motorola beter had moeten werken.

En het is precies de beeldverhouding van het scherm die de Motorola Razr2022 veel breder dan de Z Flip 4 van Samsung. Een keuze die zeer belangrijke voor- en nadelen heeft. Gezien de beeldverhouding van het interne scherm (dat 21:9 is), is de opvouwbare Motorola in geopende toestand eigenlijk veel onhandiger in het gebruik dan de Samsung-tegenhanger (die een 22:9-scherm heeft), maar het is waar dat het precies de verhoudingen van het scherm waarmee u inhoud op volledig scherm kunt zien door de aanwezigheid van zijbanden te minimaliseren en typen ook comfortabeler te maken. In essentie prefereer ik de keuze van Motorola boven die van Samsung.

Review Motorola Razr 2022 5G opvouwbare smartphone hardware test prestaties camera display opladen wie verkoopt kopen prijs korting italië software

Dan is er het externe scherm, dat een 2.7-inch OLED-paneel gebruikt waarmee het mogelijk is om vrij goed te communiceren met alle apps die op het apparaat zijn geïnstalleerd. En als ik alles zeg, bedoel ik ook echt alles: via de instellingen is het mogelijk om ervoor te kiezen om vrijwel elke app die op de smartphone is geïnstalleerd opstartbaar te maken, waardoor ik één ding dacht: het is waar, het is beter om een ​​smartphone te hebben zonder beperkingen in plaats van een product waarin het merk bepaalt wat kan worden gedaan en wat niet, maar op dit moment is het externe beeldscherm weliswaar zeer comfortabel en in alles verbeterd, maar naar mijn mening is het nog steeds te klein om te kunnen gebruik het zonder enige beperking.

Hardware en prestaties

Animeren Motorola Razr2022 een Snapdragon 8+ Gen. 1 zorgt ervoor, geflankeerd door 8 GB RAM en 256 GB intern geheugen. Een configuratie die we inmiddels heel goed kennen, ruim voldoende om alle taken die van een mobiel toestel gevraagd kunnen worden probleemloos uit te voeren. Het openen van games en applicaties gaat erg snel, de reactiesnelheid bij interacties is direct en er is niets dat je het apparaat niet kunt vragen. Kortom, vanuit hardware-oogpunt heeft Motorola een flinke stap voorwaarts gemaakt in vergelijking met de oude Razrs die, laten we niet vergeten, geen gebruik maakten van top-of-the-range processors en niet vrij waren van erg vervelende vertragingen en lag. Dus ja, Motorola Razr2022 het is in alle opzichten een topmodel.

En zoals je zult merken aan de AnTuTu-stresstest (bovenste foto) is het temperatuurbeheer even goed, wat bijna een "wonder" is, gezien hoe krap de interne hardware-architectuur kan zijn gezien de opvouwbare aard van het apparaat en het feit dat praktisch Motorola heeft besloten om echt te beperken poco de werkfrequenties van de verschillende kernen en hun prestaties.

Kortom, wil je optimaal profiteren van de Snap 8+ Gen. 1, dan is de Motorola Razr2022 het is de smartphone om te krijgen: hij presteerde soms zelfs beter dan de Galaxy Z Flip 4.

De audio in de capsule is goed, net als de stereo-audio, de verbinding met mobiele netwerken en met wifi 6-netwerken (maar niet wifi 6e) is goed, de afwezigheid van draadloos opladen is erg slecht: dit is waarschijnlijk het grootste nadeel van Achilles van Motorola Razr2022 en eerlijk gezegd is het een keuze waar ik het niet alleen niet mee eens ben, maar die ik mezelf gewoon niet kan uitleggen: een apparaat van deze kwaliteit, met deze hardware en dit vakmanschap verdient de mogelijkheid om draadloos te worden opgeladen. Ook omdat het niet mogelijk is om een ​​product voor meer dan 1000 euro te verkopen zonder draadloos opladen. Misstap gemaakt door Motorola.

camera's

Voordat we ingaan op de technische aspecten van de camera's, een verduidelijking: vanuit dit oogpunt Motorola Razr2022 het is veel verbeterd in vergelijking met de vorige generatie, maar het is niet de smartphone om te kopen als je waarde hecht aan de kwaliteit van foto's en video's die veel beter zijn in de Z Flip 4.

De hoofdcamera is een 50 megapixel f/1.9 met een 1/1.55-inch sensor die ja, hij is relatief groot en veel beter dan die van de vorige generatie. Het is een respectabele camera die in staat is om foto's van goede kwaliteit te maken en met het juiste dynamische bereik, zowel bij goede lichtomstandigheden als in de nachtmodus, die echter wordt beperkt door een zeer belangrijke factor: de software.

Motorola heeft nog veel optimalisatiewerk te doen aan de software die de camera's beheert, die niet alleen niet vrij is van bugs, maar ook het fotograferen te traag maakt vanwege een te lange verwerkingstijd, waardoor het risico bestaat dat er beelden worden geproduceerd met te veel camera's. schudden, want degene die de foto maakt, wordt "misleid" dat deze is gemaakt, terwijl in werkelijkheid de echte opname na enkele zeer kleine momenten plaatsvindt.

En als het probleem zich absoluut niet voordoet met de hoofdcamera, als we het hebben over de 13 megapixel ultrabrede camera, wordt het nog ingewikkelder. Laat me duidelijk zijn, de aanwezigheid van een ultragroothoek (afwezig in eerdere generaties) is buitengewoon welkom, maar de kwalitatieve kloof tussen de twee sensoren is duidelijk. Met deze camera is het overdag mogelijk om zeer plezierige foto's te maken, maar 's nachts kunnen de gegenereerde beelden enigszins pastel zijn en met een zeer dynamisch bereikbeheer poco "dynamisch".

En deze kwalitatieve kloof is ook te zien bij het opnemen van video's die, als men alle lenzen zou willen gebruiken, beperkt zou zijn tot 1080p bij 30 fps. En het is echt jammer, gezien het feit dat de hoofdcamera zelfs in 8k kan opnemen en dat de geproduceerde beelden kwalitatief niet slecht zijn.

De camera aan de voorkant heeft 32 megapixels en is van goede kwaliteit, en je kunt het externe beeldscherm duidelijk als aanvullende zoeker gebruiken bij het maken van foto's: in de instellingen is het mogelijk om hem automatisch te laten activeren elke keer dat de camera wordt gestart, en het is een heel gemak dat ik ook graag geïntroduceerd zou zien in Samsung-smartphones.

Software

Motorola Razr2022 komt met Android 12 aangepast door de grafische interface van Motorola, die nog steeds de meest consistente, aangename en georganiseerde is van het hele Android-panorama. Alle extra functies zitten verborgen in de moto-app, waarmee zelfs minder ervaren mensen hun smartphone tot in het kleinste detail kunnen customizen.

Maar met folders kan het langer duren. Kortom, de enige echt nuttige aanpassing aan de opvouwbare smartphone die u gaat gebruiken, is die met betrekking tot de camera-interface die, zodra de smartphone is opgevouwen en op een oppervlak wordt geplaatst, zich zal aanpassen om het voorbeeld in het verticale gedeelte weer te geven en dat werkt ook als je moet videobellen.

Aan de andere kant is de Ready For uitstekend wat zowel draadloos als met video-uitvoer via USB-C steeds beter wordt. Voor degenen die er niet bekend mee zijn, het is een tot in detail bestudeerde desktopinterface die supereenvoudig in gebruik is, waarmee je door een extern toetsenbord en muis aan te sluiten je smartphone kunt gebruiken als een soort desktop-pc op grotere monitoren. Oké, er is nog steeds de limiet voor het streamen van inhoud van de belangrijkste platforms, die in deze modus niet kunnen worden gebruikt, maar qua productiviteit behoort de desktopinterface van Motorola tot de beste ooit.

Niet gek als je bedenkt dat je in wezen een relatief compacte opvouwbare smartphone op zak hebt, die je vervolgens desnoods als computer kunt gebruiken.

Motorola Razr2022 ten slotte wordt verwacht dat het 3 grote updates en 4 jaar beveiligingspatches zal ontvangen: Android 13 zou in het eerste kwartaal van 1 moeten verschijnen.

Batterijautonomie en opladen

Wat autonomie betreft, is het punt simpel: het is bekend dat opvouwbare clamshell-smartphones onderhevig zijn aan een reeks compromissen als het gaat om batterijcapaciteit, en met zijn 3500 mAh Motorola Razr2022 is geen uitzondering.

Review Motorola Razr 2022 5G opvouwbare smartphone hardware test prestaties camera display opladen wie verkoopt kopen prijs korting italië software

Kortom, een ervaren gebruiker zal nauwelijks het einde van de dag kunnen halen zonder de batterij op te laden, en die 200 mAh minder dan de batterij die in de Z Flip 4 wordt gebruikt, is vooral voelbaar als het gaat om surfen op het web of gamen in 3D.

Poco slecht, want met de 30 W bekabelde snelle lading, die niet erg snel is maar ook niet tot de langzaamste behoort, kun je in ongeveer een uur opladen van 0% naar 100% gaan.

Laten we een zielige sluier verspreiden over het gebrek aan draadloos opladen.

Prijs en overwegingen

De verkoopprijs van Motorola Razr2022 is 1199 euro op Amazon en ja, het zou kunnen worden beschouwd als het stukje van de puzzel dat Motorola miste om het uitstekende rebranding-werk dat het merk uitvoert te voltooien. In vergelijking met de vorige generatie is er vooruitgang geboekt in alle sectoren, en eigenlijk is de enige beperking van het comfort van het apparaat de breedte, waardoor het echter een van de beste opvouwbare apparaten is die er zijn voor multimedia-inhoud.

Review Motorola Razr 2022 5G opvouwbare smartphone hardware test prestaties camera display opladen wie verkoopt kopen prijs korting italië software

Vergeleken met de Zuid-Koreaanse tegenhanger is het nog steeds een "enigszins ruw" product, dit is waar, maar het echte vraagteken is dit: een kreukvrij scherm en een frame met (bijna) nul tussenruimte kunnen de tekortkomingen van het cameracompartiment rechtvaardigen en de afwezigheid van draadloos opladen in een topsmartphone van 2022?


NB Als u het vakje met de code of de link naar de aankoop niet ziet, raden we u aan om de AdBlock uit te schakelen.

Laatst bijgewerkt met de 08 / 02 / 2023 05: 11
⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.
PANORAMISCH OVERZICHT
Ontwerp en materialen
Display
Hardware en prestaties
camera's
Software
Batterij en opladen
Prijs
Vorige artikelHoe apps met een vingerafdruk te beschermen op Samsung, Xiaomi, OPPO, Realme, OnePlus
volgende artikelRealme 10 (4G/5G), 10 Pro en 10 Pro+: alles wat je moet weten
In de wereld van de techniek sinds 2007, als computeringenieur van opleiding, deelt hij zijn passie voor techniek met die voor dieren en lekker eten. Hij is van mening dat technologie altijd binnen ieders bereik moet zijn en daarom legt hij het graag op de meest eenvoudige en duidelijke manier uit. Recensies zijn zijn dagelijkse brood.
motorola-razr-2022-review Als er een merk is dat de laatste tijd een duidelijke koerswijziging heeft laten zien, dan is het Motorola wel. We hebben het gezien met zijn nieuwste smartphones, de weinige op de markt die worden geïntroduceerd met een correcte en nooit overdreven positionering, en we vinden het ook in de toewijding...