Als u een of meer van deze apps op uw smartphone heeft, verwijder deze dan meteen

Android-apps malware google play store

Daar gaan we weer. Ondanks voortdurende inspanningen van Google bij het maken van de Play Store steeds meer dienst veilig e affidabile, de toepassingen malware die het platform bevolken het blijven er veel. Deze keer, om ze aan ons te melden, zijn de jongens van Dr. Web, die in dit verband een reeks hebben geïdentificeerd malware tussen meest populair verstopt in applicaties Android en enkele sterk gedownloade apps die schadelijk zijn gebleken voor de beveiliging van het apparaat en persoonlijke gegevens.

Deze Android-apps bevatten virussen. Verwijder ze nu

Android-apps malware google play store

De geïdentificeerde typen malware zijn verschillend. Een van de meest terugkerende noemen we MobiDash, een trojan die zeer irritante advertenties weergeeft en die ontwikkelaars in applicaties insluiten; Spion, een trojan die toegang heeft tot de inhoud van meldingen die door andere apps zijn verzonden en deze kan weergeven; Geheime videorecorder, een stukje malware dat is ontworpen om video's op te nemen en foto's op de achtergrond te maken met de camera van je Android-smartphone. 

Maar ook wap snuiven, een virus dat speciaal is ontworpen om WhatsApp-berichten te onderscheppen, of Obfuscapk, een verduisteringstool die wordt gebruikt om de broncode van Android-apps automatisch aan te passen en te versleutelen om reverse engineering moeilijker te maken. Op deze manier proberen cybercriminelen te voorkomen dat schadelijke apps worden gedetecteerd door antivirusprogramma's.

Android-apps malware google play store

Sommige van de door Dr. Web gedetecteerde apps bevatten de zojuist genoemde malware Snelle reiniger en koelmeester, Volume, muziekequalizer, Bluetooth-apparaat automatisch verbinden, Bluetooth & Wi-Fi & USB-stuurprogramma's e TubeBox. We hebben het over zeer bekende en gedownloade applicaties: TubeBox heeft er bijvoorbeeld meer dan 1 miljoen downloads, evenals automatisch verbinden met Bluetooth-apparaat.

Daarom, als u een van deze apps op uw smartphone heeft, is het zeer aan te raden om onmiddellijk door te gaan met het verwijderen. Als je dit nog niet hebt gedaan, probeer jezelf dan uit te rusten met een goede antivirus voor Android-apparaten en onthoud altijd dat je geen applicaties downloadt van winkels van derden.

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.