Creality CR-Scan Lizard review: betaalbare, eenvoudige en veelzijdige 3D-scanner

Review Creality CR-Scan Lizard 3D scanner makkelijk goedkope printer hoe het werkt kenmerken eenvoudige functies wat is het gebruik prijs kortingsbon italië

Het punt is dit: zelfs als je de beste beschikbare 3D-printer hebt, is de vraag die je jezelf zeker een keer zult stellen eenvoudig: "Oké, maar wat moet ik erop printen?". Natuurlijk zullen degenen die experts zijn in de sector zeker in staat zijn om hun eigen 3D-model vanaf nul te ontwerpen of de vele modellen te downloaden die beschikbaar zijn op Thingverse. Maar wat als u een 3D-model wilt genereren van een object dat u heeft en het vervolgens wilt afdrukken of in een bepaalde weergave wilt invoegen?

Het is juist voor degenen die deze behoeften hebben dat de Creality CR-Scan Hagedis, een apparaat dat dankzij zijn technologie en kunstmatige intelligentie belooft de deuren van 3D-scannen te openen, zelfs voor degenen die geen astronomische bedragen willen uitgeven.

Op de kaart Creality CR-Scan Hagedis het heeft alle eigenschappen om een ​​onmisbaar stuk gereedschap te worden in de laboratoria van elke 3D-printamateur, maar dat niet alleen: in de versie die we hebben ontvangen om te testen heeft het ook een plaat waarmee het te scannen object kan worden gedraaid en het doet alles zonder lasertechnologie te gebruiken, wat ook veel veiliger is voor de ogen.

We hebben het een paar weken getest en ja, het was onze eerste keer met een 3D-scanner. Hier is hoe het ging.

recensie Creality CR-Scan Hagedis: Een betaalbare 3D-printerscanner boordevol potentieel

Unboxing

De versie van de Creality CR-Scan Hagedis dat we hebben ontvangen om te testen, is het Premium-pakket, dat een door USB gevoede roterende basis voor scannen, een statief en alle kabels die nodig zijn voor de werking van het apparaat bevat, die zijn opgeborgen in een comfortabele gewatteerde tas.

Ontwerp en materialen

Met elegante lijnen en een gewicht van 370 gram is de Creality CR-Scan Hagedis het is zeker geen product dat onopgemerkt kan blijven. Aan de onderkant heeft hij de typische statiefaansluiting, terwijl alle sensoren die nodig zijn voor het scannen aan de voorkant zijn geplaatst.

Het heeft ook een ventilator die, het moet gezegd, niet bijzonder stil is, en integreert LED's die tijdens het scannen zullen knipperen. Aan een van de zijkanten bevinden zich gaten voor koeling van het apparaat en de kabels moeten zijdelings worden aangesloten. Het apparaat wordt volledig gemonteerd geleverd en om het te laten werken, hoeft u alleen de kabels op de computer aan te sluiten (nee, helaas is het niet mogelijk om het met een tablet te gebruiken, hoewel het veel comfortabeler zou zijn).

Review Creality CR-Scan Lizard 3D scanner makkelijk goedkope printer hoe het werkt kenmerken eenvoudige functies wat is het gebruik prijs kortingsbon italië

Er is ook een statief, dat ongeveer 25 cm hoog is, en de draaitafel die je kunt gebruiken om te scannen, wordt zelf gevoed via USB - helaas wordt hij niet door software bestuurd en heeft hij geen aan/uit-knop. de voeding zal het voor onbepaalde tijd blijven draaien, of in ieder geval totdat u de kabel loskoppelt.

Software

Scannen met de Creality CR-Scan Hagedis het zal nodig zijn om CR Studio te installeren, een software die beschikbaar is voor zowel Windows als macOS en die, zoals gezegd, ontworpen lijkt te zijn om te worden gebruikt door mensen die al behoorlijk ervaren zijn in de sector.

Het is echter een software die ook het automatisch scannen van objecten beheert, waardoor het hele proces aanzienlijk wordt vereenvoudigd, waarmee ik echter niet zal ontkennen dat ik een paar problemen heb gehad met betrekking tot fouten of instellingen die niet bepaald erg nauwkeurig zijn, die zijn niet vergezeld van zeer duidelijke aanwijzingen. Laat me duidelijk zijn, dit is nog steeds een niet-definitieve versie en ik ben ervan overtuigd dat het bedrijf enkele problemen met de software zal kunnen oplossen om deze gebruiksvriendelijker te maken.

Via CR Studio kunnen scans worden opgeslagen in STL en OBJ, wat betekent dat ze rechtstreeks kunnen worden afgedrukt met een 3D-printer, of ze kunnen worden geopend met uw favoriete 3D-modelleringssoftware om eventuele aanpassingen of texturen toe te passen.

Bedrijfsmodus

Wanneer CR studio voor het eerst wordt gestart, zal de applicatie de gebruiker vragen welke bedieningsmodus u wilt gebruiken. Creality CR-Scan Hagedis het kan zowel in de "vaste" modus (Table Scan), d.w.z. met behulp van het statief en de roterende plaat, als in de "vrije hand"-modus (Easy Scan) worden gebruikt: op deze manier is het niet nodig om enige ondersteuning te gebruiken, maar houd de 3D-scanner gewoon verticaal en zorg ervoor dat u alle zijden van het object dat u wilt scannen kunt bedekken.

U kunt ook een hybride modus gebruiken, waarmee u profiteert van de roterende plaat terwijl u de smartphone met uw hand vasthoudt: het is een vrij comfortabele modus, vooral voor het scannen van objecten die te groot zijn om te worden verkregen met de scanner op het statief bevestigd , wat ik bijzonder handig vond, vooral voor het vastleggen van enkele details die verloren zouden kunnen gaan als de hoek van de scanner niet breed genoeg was.

Hoe maak je een 3D-scan van objecten

In tegenstelling tot andere 3D-scanners, is de Creality CR-Scan Hagedis het vereist geen lijm op de punten van de objecten en maakt gebruik van een intelligent algoritme dat vrijwel geen voorbereiding vereist. De precisie is 0,05 millimeter (50 micron) en het maakt gebruik van een IR-systeem om te scannen: dit betekent dat de verlichting van de omgeving waarin je gaat werken niet belangrijk is, maar indien nodig ook. objecten met behulp van een smartphone of camera en de software de kleur op het object laten plaatsen.

Nadat de scanner op het statief is geplaatst op ongeveer 30 cm van het object, is het echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de scanner naar het midden van het roterende platform wijst (dit komt omdat hij tot 400 mm van het doel kan "zien") object). scannen".

Review Creality CR-Scan Lizard 3D scanner makkelijk goedkope printer hoe het werkt kenmerken eenvoudige functies wat is het gebruik prijs kortingsbon italië

Op dit punt in CR Studio moet u de modus selecteren die u wilt gebruiken. De "Table Scan" (gelijktijdige lokalisatie en mapping) is degene die bij ons past, maar let op de twee items die rechts ervan zijn geplaatst: de optie "Geometry" moet worden gebruikt voor alle scans van driedimensionale objecten, de "Texture " in plaats daarvan wordt het gebruikt voor gladde objecten zoals schilderijen.

Review Creality CR-Scan Lizard 3D scanner makkelijk goedkope printer hoe het werkt kenmerken eenvoudige functies wat is het gebruik prijs kortingsbon italië

Op dit punt is het nodig om de grootte van het object in te stellen, die kan worden ingesteld met de opties "Groot" of "Klein", en vervolgens de helderheid in te stellen: in wezen is het een instelling die varieert van 1 tot 4, waarbij 1 wordt gebruikt voor lichtere objecten, 2 en 3 voor middentonen en 4 voor zwarte objecten.

Review Creality CR-Scan Lizard 3D scanner makkelijk goedkope printer hoe het werkt kenmerken eenvoudige functies wat is het gebruik prijs kortingsbon italië

Er is ook de mogelijkheid om vooraf te bekijken wat de scanner detecteert: mijn advies is om dit altijd te gebruiken voordat u gaat scannen, om er zeker van te zijn dat u de juiste framing hebt ingesteld en, indien nodig, dekking te zoeken.

Review Creality CR-Scan Lizard 3D scanner makkelijk goedkope printer hoe het werkt kenmerken eenvoudige functies wat is het gebruik prijs kortingsbon italië

Voordat u gaat scannen, moet u een scan maken van de plaat waarop het object zich bevindt: hiervoor moet u het verwijderen en op de knop "initial" klikken en de procedure ongeveer twintig seconden voortzetten.

Op dit punt is alles klaar: het enige wat u hoeft te doen is het object in het midden van de draaitafel te verplaatsen en op de grote blauwe knop te drukken om te beginnen met scannen. De scanner begint dan met het maken van een lange reeks afbeeldingen, die te zien is in het vak "scan count" en aan het einde zal hij zichzelf deactiveren.

Review Creality CR-Scan Lizard 3D scanner makkelijk goedkope printer hoe het werkt kenmerken eenvoudige functies wat is het gebruik prijs kortingsbon italië

Om een ​​volledige 3D-scan te maken, moet u over het algemeen het Creality CR-Scan Hagedis het moet ongeveer 350 afbeeldingen verwerken. Een zeker niet te verwaarlozen aantal, dat echter varieert naargelang de grootte van het object dat u besluit te scannen.

De meeste objecten hebben minstens twee of drie passages nodig om alle details te krijgen, en het kan nodig zijn om het betreffende object te verplaatsen zodat zelfs de details van hogere oppervlakken worden vastgelegd.

Review Creality CR-Scan Lizard 3D scanner makkelijk goedkope printer hoe het werkt kenmerken eenvoudige functies wat is het gebruik prijs kortingsbon italië

Voer alle noodzakelijke scans uit, die variëren van object tot object, en leg alle hoeken van het object vast. U moet op de knop "Verwerken" klikken om de automatische uitlijning van alle afbeeldingen te starten, het geeft u de mogelijkheid om de bases met betrekking tot de draaitafel te elimineren en het bestand te genereren dat vervolgens in 3D kan worden afgedrukt of gemodelleerd.

Wat vooral indruk op me maakte, is de mogelijkheid om zo vaak als je wilt te scannen voor een project. U kunt het statief verplaatsen, een nieuw lichtniveau selecteren of zelfs de framesnelheid: alle scans worden opgeslagen in de projectmap en u kunt ze een voor een bekijken, bewerken of verwijderen voordat u het OBJ- of STL-bestand maakt. 

Kwaliteit van 3D-scans

Al met al moet ik zeggen dat de kwaliteit van de 3D-scan afgezet tegen het gebruiksgemak van de scanner bijzonder goed is. Met de objecten die ik probeerde te scannen, verkreeg ik 3D-modellen die vrij nauwkeurig waren in detail, maar om optimale resultaten te verkrijgen is het erg belangrijk om wat handmatige vaardigheden te verwerven met CR Studio, vooral voor het elimineren van "dode" pixels die zouden kunnen vaak gedetecteerd worden en voor het uitlijnen van de verschillende scans.

Review Creality CR-Scan Lizard 3D scanner makkelijk goedkope printer hoe het werkt kenmerken eenvoudige functies wat is het gebruik prijs kortingsbon italië

De scans zijn nauwkeurig genoeg om als model in CAD-software te worden gebruikt, hoewel het resultaat dat wordt verkregen niet bepaald een perfecte kopie van het object is. Glanzende objecten, te licht of te donker van kleur, kunnen ingewikkelder zijn om vast te leggen, maar postproductiewerk speelt hier ook een rol, wat, mits correct uitgevoerd met behulp van goede modelleringssoftware, tot behoorlijk goede resultaten zou leiden.

Prijs en overwegingen

De prijs van Creality CR-Scan Hagedis is 712 dollar direct op de officiële website van het merk, of ongeveer 676 euro met de huidige wisselkoers. En ook al lijkt het misschien een product dat niet echt geschikt is voor alle budgetten, ik verzeker je dat het een van de goedkoopste 3D-scanners op de markt is, die opvalt door zijn prijs-kwaliteitverhouding.

Review Creality CR-Scan Lizard 3D scanner makkelijk goedkope printer hoe het werkt kenmerken eenvoudige functies wat is het gebruik prijs kortingsbon italië

Het potentieel is echt ongelooflijk, de precisie is goed en de mogelijkheid om zowel als een vast station als "uit de vrije hand" te kunnen worden gebruikt, opent de deur naar vele mogelijkheden. Waar het merk echter het meest aan zou moeten werken, is de software, die nog vrij onvolwassen is, en gezien de freehand-modus zou het interessant zijn om ook een mobiele oplossing te bedenken, misschien met behulp van een tablet in plaats van een computer.NB Als u het vakje met de code of de link naar de aankoop niet ziet, raden we u aan om de AdBlock uit te schakelen.

http://Creality%20CR-Scan%20Lizard%20Premium%20Combo%20|%20Store%20ufficiale

Koop de Creality CR-Scan Lizard in de officiële winkel van het merk!

Meer Minder
LinkedIn
http://Creality%20CR-SCAN%20Lizard%20Premium%20|%203D%20Prima

Koop de Creality CR-SCAN Lizard Premium

Meer Minder
€639,00
Het vervalt niet
LinkedIn
http://Creality3D%20CR-SCAN%20Lizard%20Premium%20|%203D-Xpress

Creality3D CR-SCAN Hagedis Premium

Meer Minder
€467,59
LinkedIn
⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.
PANORAMISCH OVERZICHT
bereiding
Ontwerp en materialen
Functies
Software
Precisione
Prijs
Vorige artikeliOS 16.2 komt eraan: dit is het belangrijkste nieuws
volgende artikelWant OPPO Reno 8 PRO heeft de BESTE camera in zijn prijsklasse
In de wereld van de techniek sinds 2007, als computeringenieur van opleiding, deelt hij zijn passie voor techniek met die voor dieren en lekker eten. Hij is van mening dat technologie altijd binnen ieders bereik moet zijn en daarom legt hij het graag op de meest eenvoudige en duidelijke manier uit. Recensies zijn zijn dagelijkse brood.
review-creality-cr-scan-hagedis-scanner-3d-goedkoop Het punt is dit: zelfs als je de beste beschikbare 3D-printer hebt, is de vraag die je jezelf zeker een keer zult stellen eenvoudig: "Oké, maar wat moet ik erop printen?". Natuurlijk zullen degenen die experts zijn in de sector zeker in staat zijn om...