Sonos Sub Mini review: "mini" in prijs, maar niet in bas

Review Sonos Sub mini draadloze subwoofer goedkope draadloze beste kwaliteit audio prijs compatibiliteit kortingsbon italië

Er is één ding grondig mis met de Sonos Sub-Mini en het is niet een bepaald technisch kenmerk, maar de naam. Want oké, als een gebruiker die zijn systeem wilde verrijken met een diepe en krachtige bas tot vóór de release astronomische bedragen moest uitgeven aan het kopen van een Sonos Sub (hier de beoordeling) is een gegeven, maar geloof me, als er een verkeerde term in de nieuwe Sonos-subwoofer zit, is het "mini".

En het is niet alleen omdat de afmetingen niet zo ver afwijken van de eersteklas subwoofer van het merk, maar vooral omdat de audioprestaties goed zijn poco om zijn oudere broer te benijden. Natuurlijk blijft de Sonos Sub in alle opzichten de topklasse, maar zelfs de "mini"-versie speelt zijn kaarten erg goed.

Het belangrijkste verschil? De prijs: de nieuwe Sonos Sub-Mini hij kost 499,00 euro en hoewel het misschien een meer dan verplichte keuze lijkt om te combineren met een Sonos Ray (hier de beoordeling) of een Gen 2 Sonos Beam (hier de beoordeling), hebben we hem getest door hem aan te sluiten op een krachtigere Sonos Arc (hier de beoordeling) en een paar Sonos Fives.

Sonos Sub Mini review: de beste (en enige) "goedkope" subwoofer van het merk

Ontwerp en materialen

Verkrijgbaar in twee kleuren (glanzend wit of zwart), met een gewicht van 6.7 kg (ruim 10 kg minder dan zijn oudere broer) en grote 303 x 228 x 228 mm, de Sonos Sub-Mini blijft de filosofie van het Amerikaanse bedrijf volgen met een sober, minimalistisch design waarin aandacht voor detail op zijn best is.

De vorm is cilindrisch en is gemaakt met het gebruikelijke plastic materiaal dat we in de nieuwste Sonos-modellen hebben gezien, en het is juist zijn vorm evenals de iets (IETS) compactere afmetingen van zijn oudere broer, die het veel gemakkelijker maken om te integreren in het eigen meubilair, hoewel ik weliswaar nog steeds de voorkeur geef aan het boxier-ontwerp van de Sonos Sub.

Review Sonos Sub mini draadloze subwoofer goedkope draadloze beste kwaliteit audio prijs compatibiliteit kortingsbon italië

In het onderste deel van de cilinder zijn enkele "typisch Sonos" voetjes geplaatst, die hem niet alleen uiterst stabiel maken maar ook alle trillingen dempen, en die een holte creëren om de juiste ruimte te creëren om de stroom aan te kunnen sluiten kabel en (eventueel) de ethernetkabel.

Dan is er nog maar één sleutel en die gebruik je waarschijnlijk maar één keer en alleen tijdens de configuratiefase: de Sonos Sub-Mini kan beide doorwerken bedrade verbinding, die via verbinding WiFi op 2.4 GHz en op 5 GHz.

Installatie en koppeling met het Sonos-systeem

Het is niet voldoende om de Sonos Sub-Mini om het onmiddellijk te kunnen gebruiken. Wel, daarin WiFi-subwoofer, alles wordt beheerd via een applicatie waarmee het verbinding maakt via wifi of ethernetkabel: het is de Sonos S2, een nieuwe app die die van het bedrijf hebben geïntroduceerd in samenhang met de verkoop van de Sonos Arc, waarmee je alle systeemparameters kunt beheren, inclusief de koppeling van een nieuw apparaat.

Het configuratieproces is echter extreem intuïtief, en is zo gestructureerd dat het zelfs kan worden voltooid door degenen die de dynamiek van technologie totaal negeren. Als je andere Sonos-apparaten hebt die essentieel zijn om de Sonos Sub, stelt de begeleide configuratie de gebruiker in staat om te kiezen in welke groep de subwoofer moet worden geplaatst. Hoewel het bedrijf het gebruik van twee subwoofers tegelijkertijd toestaat, is het helaas niet mogelijk om een ​​Sonos Sub te associëren met een Sonos Sub Mini: er kunnen veel redenen zijn (zeker vanwege het "type geluid" dat de twee subs produceren) maar gezien ook de aanwezigheid van de uitstekende TruePlay, geef ik toe dat dit misschien wel een van de grootste tekortkomingen van dit product is, althans in mijn gebruikservaring.

De nieuwe applicatie kan i high-definition audioformaten maar het lijdt nog steeds aan een groot fragmentatieprobleem met betrekking tot de TruePlay (waar ik het later over zal hebben en wat essentieel is voor het optimaliseren van de audioprestaties van de Sonos Sub): in wezen is het beschikbaar alleen in de iOS-versie en - tot op heden - is het nog niet compatibel met de iPhone 14. Het is een geluidskalibratiesysteem dat is gebaseerd op de akoestiek van de ruimte waarin een Sonos-speaker is gemonteerd en dat, via een procedure van een paar minuten, het zal de audioprestaties van de apparaten van het bedrijf optimaliseren op basis van de kamer en hun positionering.

Functies en luistertest

Eigenlijk, ondanks ons voorwoord, is er veel om over te praten in termen van functies en de bijbehorende luistertest die we hebben gedaan met de Sonos Sub-Mini. Hoewel de configuratie misschien doet denken aan die van zijn oudere broer, en dat de centrale holte daarom aanwezig is met de twee luidsprekers tegenover elkaar geplaatst, is de architectuur van de nieuwe economische subwoofer van Sonos in werkelijkheid geen basreflex, maar luchtvering, d.w.z. verzegeld met twee tegenover elkaar liggende 6-inch drivers.

Review Sonos Sub mini draadloze subwoofer goedkope draadloze beste kwaliteit audio prijs compatibiliteit kortingsbon italië

In wezen, in tegenstelling tot het duurdere model, de Sonos Sub-Mini er zijn geen buitensporig grote volumes beschikbaar, wat leidt tot een duidelijk meer uitgesproken rauwheid. Over het algemeen leidt dit type configuratie tot meer controle over de geluidsemissie, waarbij nog meer vervormingen worden vermeden, maar met de prijs die moet worden betaald voor een lagere algehele scherpte in het audiosysteem.

Review Sonos Sub mini draadloze subwoofer goedkope draadloze beste kwaliteit audio prijs compatibiliteit kortingsbon italië

En het is hier dat die van Sonos er daadwerkelijk in zijn geslaagd om de "magie" te maken. Theoretisch lijken twee 6”-speakers ondermaats voor een subwoofer, maar dankzij een uitstekende digitale versterker en het gebruik van bijzonder stijve conussen is de Sonos Sub-Mini het heeft niets te benijden voor producten met grotere volumes: in wezen is het klein, maar het levert veel op.

Hoe dan ook, ik testte aanvankelijk de Sonos Sub-Mini met de configuratie die het meest geschikt leek voor zijn prijsklasse, dat wil zeggen naast een Sonos Ray plaatsen. Reeds bij

vooraf bepaald volumeniveau (d.w.z. het middelste in een bereik van -15 tot +15), de toename van lage frequenties het is opmerkelijk: afwisselend luisteren met Sub aan of uit benadrukt een verrassend contrast.

Review Sonos Sub mini draadloze subwoofer goedkope draadloze beste kwaliteit audio prijs compatibiliteit kortingsbon italië

Wat mij betreft ben ik echter tot de conclusie gekomen dat door het basvolume op 5 in te stellen, de aanwezigheid van lage frequenties beter aan mijn behoeften voldoet, ook al heb ik het idee dat deze keuze erg varieert. op basis van het type gebruik je zult het doen met de subwoofer.

voor films kijkenNaar mijn mening moet het optimale volumeniveau bijvoorbeeld liggen tussen 0 en 5, voor bepaalde muzikale genres ik zou het naar 10 kunnen duwen, terwijl het voor anderen beter zou zijn om het iets onder nul te verlagen.

In de visie van Black Adams, bijvoorbeeld, in alle scènes waar er explosies zijn, is de aanwezigheid van de sub perfect als deze is ingesteld op volume 5, maar zelfs als ik hem verhoog naar 10 of 15 (dat wil zeggen, met buitengewone bassen) was ik aangenaam verrast door één detail: ongeacht het gekozen volumeniveau, de balans tussen geluid en frequenties het is altijd chirurgisch en bij hoge volumes zijn reproductieproblemen volledig afwezig. Kortom, vanuit dit oogpunt hebben die van Sonos echt gedaan een geweldige job.

Kortom, naar mijn mening heeft Sonos deze subwoofer zo bedacht dat hij constant, maar nooit overdreven aanwezig is in elk type televisiescène waar je naar gaat kijken.

Review Sonos Sub mini draadloze subwoofer goedkope draadloze beste kwaliteit audio prijs compatibiliteit kortingsbon italië

Om in plaats daarvan naar muziek te luisteren, heb ik het gecombineerd met een paar Sonos Fives, en hier begint het interessant te worden. Het belangrijkste bij het luisteren naar muziek met deze configuratie is dat u kunt begrijpen welk volume geschikt is voor het muziekgenre dat u hebt besloten te reproduceren: bij volume 0 kan bij sommige muziekgenres de bas bijvoorbeeld poco waarneembaar, terwijl ze bij anderen (zoals Kanye West's "Monster") misschien te hoog lijken.

Maar de echte magie gebeurt door te voltooien TruePlay-optimalisatie. En om te zeggen dat na het uitvoeren van de procedure de Sonos Sub-Mini gezicht veranderen is te zeggen poco. Het grootste probleem is echter dat True Play momenteel alleen beschikbaar is voor iPhone en op dit moment rijst de vraag: wie heeft een Android-smartphone, of heeft niet een iPhone of iPad die recent genoeg is om de Sonos S2-app uit te voeren, wordt er in de steek gelaten?

Review Sonos Sub mini draadloze subwoofer goedkope draadloze beste kwaliteit audio prijs compatibiliteit kortingsbon italië

Zodra de TruePlay-optimalisatie eenmaal is voltooid, veranderen de dingen radicaal. nutsvoorzieningen het timbre is compleet, het "omhullende" effect is meer aanwezig en alle frequenties zijn praktisch kristallijn: hier ontbreekt de aanwezigheid van de Sonos-software, die kan begrijpen met welk type luidspreker het is geassocieerd en de toon dienovereenkomstig aanpast en ook met een volle zwaai komen er geen trillingen of resonanties naar voren. Het werk van het merk is echt uitzonderlijk.

Wel moet gezegd worden dat deze supercontrole de Sonos Sub-Mini poco geschikt voor mensen die een zeer duidelijke basaanwezigheid nodig hebben en die houden van die stomp in de maag die kan voortkomen uit lage frequenties. In mijn ervaring leidt deze "stoot" in de maag eigenlijk tot onverwachte trillingen van veel van de meubelelementen in het huis, inclusief de deuren en ramen, en het is iets waar ik op geen enkele manier dol op ben.

Dus al met al hebben we het over een positieve. Tenzij je de Sonos Sub-Mini in bijzonder grote omgevingen, waar de geluidsdruk zou kunnen oplopen poco doortastend.

Prijs en overwegingen

De verkoopprijs van Sonos Sub-Mini bedraagt ​​499,00 euro. En ook al lijkt het misschien een cijfer dat nog steeds niet geschikt is voor alle budgetten, helaas moet ik mezelf herhalen: vooral op audiogebied heeft kwaliteit een prijs, en als ik het vergelijk met de geluidsprestaties van de subwoofer, moet ik toegeven dat de inspanningen van het merk om een ​​subwoofer te produceren die "goedkoop" is, zie je.

Review Sonos Sub mini draadloze subwoofer goedkope draadloze beste kwaliteit audio prijs compatibiliteit kortingsbon italië

Sonos Sub-Mini het is een van die producten die 10 belooft en 10 scoort, geproduceerd met een intellectuele eerlijkheid die kopers niet misleidt door hen ervan te overtuigen dat ze een product kopen dat 12 kan scoren. boven de nieuwkomer, maar de kwaliteit ervan staat buiten kijf.

Kortom, als je een systeem hebt dat bestaat uit een Sonos Beam, een Sonos Ray of zelfs twee Sonos Ones, dan is de Sonos Sub-Mini het zou de juiste toevoeging kunnen zijn om een ​​bijna perfecte audioweergave te verkrijgen.

Zoals altijd, goed gedaan Sonos, maar probeer het TruePlay-fragmentatieprobleem op te lossen.


NB Als u het vakje met de code of de link naar de aankoop niet ziet, raden we u aan om de AdBlock uit te schakelen.

€499,00
beschikbaar
7 nieuw vanaf 485,08 €
1 gebruikt van 449,00 €
met ingang van 07/02/2023 16:13
Amazon.it
Laatst bijgewerkt met de 07 / 02 / 2023 16: 13
⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.