Google Play Store: 3 scam-apps ontdekt, ze zijn meer dan 20 miljoen keer gedownload

Google Play Store 3 app-zwendel januari 2023

Op Google Play Store je krijgt niet altijd betrouwbare apps die precies bieden wat de descrizione belooft. Vaak en gewillig zelfs sommigen applicazioni malware erin slagen om de beveiligingscontroles van Google te doorstaan, terwijl andere echt zijn app-zwendel ontworpen om elke cent op te zuigen, net als Gelukkige stap. De onderzoekers van Dr. Web ze hebben er een paar geïdentificeerd Android-app wiens enige doel is om je op te lichten, en Lucky Step is een van hen.

Deze drie Android-apps zijn er alleen om u op te lichten

Google Play Store 3 app-zwendel januari 2023

Vanaf de maand december tot vandaag hebben niet alleen malware-activiteiten zoals adware e spyware, maar zwendel-apps in de Google Play Store zijn ook toegenomen. Dat blijkt uit het laatste rapport dat is gepubliceerd door Dr. Web, een bekend cyberbeveiligingsbedrijf. De onderzoekers wisten te lokaliseren drie toepassingen waarvan het enige doel is om de gebruiker mee te slepen in een onaangename zwendel.

Laten we het hebben over zeer populaire titels zoals Gelukkige stap, Lopende vreugde e Geluksgewoonte: gezondheidstracker, toepassingen voor het volgen van activiteiten die samen meer dan verzamelen 20 miljoenen downloads. Deze apps beloven geld prijzen bij het bereiken van bepaalde doelstellingen di geschiktheid, maar in de meeste gevallen zijn die doelen onmogelijk te bereiken en hebben ze ook te maken met het kijken naar een oneindig aantal commercials. Bovendien hebben deze apps nooit de betaalmethoden van de gebruikers geverifieerd, dus de mogelijkheid om daadwerkelijk een geldprijs te ontvangen is zeer, zeer laag.

Google Play Store 3 app-zwendel januari 2023

Een heel merkwaardig detail is dat deze drie apps verbinding maken met dezelfde opdrachtserver, dus ze kunnen van dezelfde ontwikkelaar zijn. Maar nog ernstiger, het is bekend dat deze server meestal wordt gebruikt voor verspreiding malware. Deze apps zijn nog steeds actief in de Google Play Store, dus installeer ze niet op uw smartphone om oplichting te voorkomen. Als je ze al hebt, verwijder ze dan onmiddellijk.

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.