Dit is Historische Cijfers, de app waarmee je met mensen uit het verleden kunt praten

Technologie bereikt waar de mens faalt, het is nu een feit. En met de vooruitgang die vordert, met deze systemen van kunstmatige intelligentie steeds geavanceerder, is het mogelijk geworden om te doen waarvan we ooit dachten dat het ondenkbaar was. Zelfs praten met een… overleden. Het is een rage op de iPhone Historische figuren, een nieuwe applicatie waarmee u spreken met een AI-versie van sommige historische figuren en dat heeft tot nogal wat controverses geleid.

Hebben we echt een app als Historische Figuren nodig?

https://gizchina.it/2023/01/chatgpt-openai-cosa-e-come-funziona-intelligenza-artificiale/

Het heet Historische figuren en is een nieuwe applicatie voor iPhone en iPad die het algoritme gebruikt GPT chatten voor gesprekken genereren met een aantal historische figuren. De bibliotheek heeft ongeveer twintigduizend persoonlijkheden uit het verleden, en onder degenen die het meest door gebruikers worden gevraagd, evenals personages zoals Jezus, zijn er ook gezichten die de donkerste pagina's van de geschiedenis hebben geschreven, zoals Adolf Hitler. En juist in dit soort gevallen heeft de app tot controverse geleid.

Laten we eerst beginnen met een uitgangspunt. Historische figuren is ontwikkeld door de 13-jarige Sidhant Chaddha en omvat de aankoop van in-app-munten om met bepaalde personages te praten, terwijl andere gratis beschikbaar zijn. Een praatje met Hitler kost bijvoorbeeld rond de €XNUMX. Terwijl voor sommige personages de conversazione was vrij eenvoudig en consistent met het verleden, voor andere personages is de situatie iets meer geworden verontrustend en de AI achter hoe deze chatbot werkt, is vaak ingesprongen verdediging van hun acties of doen verkeerde informatie.

Volgens de ontwikkelaar, in feite Historische figuren het was in wezen ontworpen om in omgevingen te worden gebruikt academici e school, om geschiedenis te onderwijzen met alternatieve en interactieve methoden. Maar hoeveel kun je vertrouwen op een technologie die het antisemitische denken kan verdedigen en de acties van mensen als Adolf Hitler kan ondersteunen?

Denk je dat het gebruik van dergelijke apps, waarbij ook gebruik wordt gemaakt van kunstmatige-intelligentiesystemen, echt kan worden gebruikt in schoolcontexten om leerlingen een boeiendere en interactievere les te bieden? Laat een reactie achter en laat het ons weten. En als je ons artikel leuk vond, deel het dan op sociale netwerken: een eenvoudig gebaar is genoeg om ons te steunen!

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.
Vorige artikelOnzekere toekomst voor rollables: productieproblemen
volgende artikelUniverseel snelladen? Daarom is er nog een lange weg te gaan
Journalist, geboren in 1996. Ik heb een graad in "Publishing and Communication" van de Universiteit van Salerno en heb nog veel dromen in de la. Ik ben een fan van technologie, videogames, tv-series, kunst en doe-het-zelf-remedies. Ik heb al samengewerkt als freelance redacteur en videorecensent met andere kranten, met bijzondere aandacht voor de technologische wereld. Ik heb deelgenomen aan belangrijke nationale en internationale beurzen en evenementen, waarbij ik persoonlijkheden van een bepaald kaliber heb geïnterviewd.