Snapdragon 8 Gen 2 versus Exynos 2200: wat is beter in raytracing?

leeuwenbek 8 gen 2 exynos 2200 dimensie 9200 benchmark ray tracing

Exynos 2200 e Leeuwebek 8 Gen 2: heeft het zin om twee chipsets van verschillende generaties te vergelijken? In het geval van Samsung weten we dat de plannen op de schop gaanExynos 2300 ze zouden opzij worden gezet en zo verder S23-serie er zal een zijn Qualcomm-chips op maat die blijkbaar zal worden gebruikt ook in de toekomst, vooruitlopend op de terugkeer van Exynos-chips In de jaren die komen. In het geval van Qualcomm heeft de overgang van Samsung naar TSMC het echter mogelijk gemaakt om meer geoptimaliseerde chips te maken, zoals Snap 8+ Gen 1 en - precies - de nieuwste generatie Snap 8 Gen 2. Hoewel we het dus hebben over twee SoC's die meer dan een jaar na elkaar zijn gelanceerd, is het de oudere die de overhand heeft op het gebied van ray tracing.

Samsung verslaat Qualcomm: ray tracing-prestaties zijn beter op Exynos 2200

leeuwenbek 8 gen 2 exynos 2200 dimensie 9200 benchmark ray tracing

Met de nieuwste chipsets die zijn uitgebracht door Qualcomm, MediaTek en Samsung, hebben Android-smartphones ray tracing verwelkomd, een technologie waarmee u superieure grafische ervaringen kunt opdoen: als u geïnteresseerd bent, in dit onderzoek Ik zal uitleggen hoe het werkt. In een notendop introduceert ray tracing een simulatie van dynamische en realistische lichtenhet simuleren van zijn gedrag in het echte leven. Zoals elke nieuwe technologie, ondersteunen niet alle chips het: Exynos 2200 was de eerste die het implementeerde met een speciale hardwareversneller, gevolgd door Snapdragon 8 Gen 2 en MediaTek Dimensity 9200. Hier zijn de verschillen tussen deze drie chips in termen van grafische weergave:

 • Qualcomm Snapdragon 8 Gen2
  • Adreno GPU 740
 • Samsung Exynos 2200
  • AMD Xclipse 920 GPU's
 • MediaTek Dimensity 9200
  • ARM Immortalis-G715 GPU

Hier is de MediaTek SoC niet beschikbaar (er is alleen op vivo X90 Pro), terwijl het mogelijk is om de twee SoC's Qualcomm (met Red Magic 8 Pro) en Samsung (met Galaxy S22 Ultra) te vergelijken. En ook al is de tweede van een generatie geleden, hij presteert nog steeds beter in de In vitro-benchmarks, waar ray tracing wordt getest in een 3D-simulatie door de verlichting, schaduwen en reflecties van de gesimuleerde scène te meten. Het resultaat is dat de Snap 8 Gen 2 hogere pieken heeft, maar lagere gemiddelde en minimale waarden dan de Exynos 2200, meer last heeft van de toename van reflecties in de scène:

 • Exynos 2200
  • Gemiddelde FPS: 21.6 fps
  • Maximale FPS: 30.3 fps
 • Gemiddelde FPS: 16.4 fps
 • Leeuwebek 8 Gen 2
  • Gemiddelde FPS: 17.6 fps
  • Maximale FPS: 42 fps
  • Gemiddelde FPS: 13.3 fps
leeuwenbek 8 gen 2 exynos 2200 dimensie 9200 benchmark ray tracing

De reden waarom deExynos 2200 presteert beter in ray tracing dan de Snapdragon 8 Gen 2 zou kunnen worden gekoppeld aan de samenwerking met AMD, met de Xclipse 920 GPU op basis van de prestaties RDNA-architectuur 2; we hebben u echter al verteld over de problemen om er een te hebben GPU poco compatibel met de echte wereld. Doorgaan met de tests, het voltooien van 20 opeenvolgende tests met In Vitro, ziet het resultaat altijd dat de Samsung SoC superieur is aan die van Qualcomm, om vervolgens met 50% te dalen na de 17e test. Het valt nog te bezien of de Samsung Galaxy S23-serie, nu deze zal overschakelen van propriëtaire SoC's naar Qualcomm-modellen, dit voordeel zal behouden of niet.

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.