Microsoft beschuldigt China: "Het bespioneert de VS" en Taiwan is erbij betrokken

VS China spionage

Dat landen elkaar bespioneren is een publiek geheim, zeker als de landen in kwestie dat zijn Verenigde Staten e China. Er zijn voorbeelden na voorbeelden in de jaren 2000 waarin de twee partijen elkaar bespioneerden, of het nu de Edward Snowden/Wikileaks-zaak voor de oosterse tegenhanger was of Operatie Aurora of meer recentelijk de Huawei-vraag voor de westelijke. Maar sinds China de vraag rond de mogelijke annexatie van het eiland opnieuw heeft doen oplaaien Taiwan de gevallen van spionaggio zijn verhitter geworden, zoals in deze uren aan de kaak werd gesteld door Microsoft in samenwerking met verschillende westerse inlichtingendiensten.

Chinese hackers vallen naar verluidt Amerikaanse infrastructuur aan met het oog op een mogelijke confrontatie met China en Taiwan

vs china taiwan tsmc

Na de casus van spionageballonnen de afgelopen maanden is het rapport van Microsoft en instanties als de Amerikaanse NSA (National Security Agency) die de groep beschuldigen van spionage nu Volt tyfoon, waarvoor de Chinese overheid zou financieren hack en bespioneer kritieke infrastructuur in de Verenigde Staten. Met name op het eiland Guam, geopolitiek belangrijk om verschillende redenen: vanwege de strategische ligging in de regio Azië-Stille Oceaan, vanwege de aanwezigheid van belangrijke Amerikaanse militaire bases en vanwege de doorgang van onderzeese kabels die de VS, Oceanië en Azië met elkaar verbinden. Onmiddellijk kwam het antwoord van Mao Ning, woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, volgens welke de beschuldigingen deel uitmaken van een "collectieve desinformatiecampagne” door de Five Eyes, de inlichtingenalliantie tussen de VS, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk, waaraan ook wordt toegevoegd dat “niets van dit alles kan het feit veranderen dat de Verenigde Staten het imperium van hacking zijn'.

De Amerikaanse hypothese is dat de hackers het knoeien met de infrastructuren hebben getest om het cyber-IT-territorium voor te bereiden als de situatie tussen de VS en China verslechtert, met name in de strijd om Taiwan, waarin Guam een ​​hoofdrol zou spelen gezien zijn geografische ligging. positie. De NSA heeft daarom de bedrijven die deze infrastructuren beheren gewaarschuwd bij het identificeren van mogelijke aanvallen voor “voorkomen dat aanvallers zich in hun systemen verstoppen“. Ook omdat de door Volt Typhoon gebruikte technieken verfijnder zouden zijn dan de klassieke hacktechnieken waarbij het slachtoffer wordt misleid om een ​​geïnfecteerd bestand te openen, aldus de analyse van Microsoft. Nog niet zo lang geleden bracht een lid van de Amerikaanse regering de mogelijkheid van bombardeer TSMC in het geval van een Chinese invasie, waardoor de spanningen tussen de VS en China verder opliepen.

⭐️ Ontdek de beste deals online dankzij ons exclusieve Telegram-kanaal.