OPPO sluit Zeku, maar Xiaomi denkt nog steeds aan de eigen SoC

xiaomi soc-eigenaar

Xiaomi is geenszins neerslachtig door het trieste lot van Zeku, de huidige chipdivisie van OPPO dat is gezien gedwongen te sluiten, een doel dat even ambitieus als nodig lijkt. De groeiende spanningen tussen de VS en China veranderen op hun eigen manier het profiel van de halfgeleiderindustrie, en Huawei is daar het belangrijkste voorbeeld van, een bedrijf dat zijn fortuin mede dankzij eigen chips maar dat ze daartoe gedwongen werd trek aan de riemen in de boot. De wens om het pad te volgen dat Apple enige tijd geleden is ingeslagen, is groot, namelijk om een ​​lijn van zijn eigen halfgeleiders te creëren die naar eigen wens kan worden aangepast, maar botst met een periode vaneconomische instabiliteit wat OPPO tot de extreme beslissing bracht: maar welke mening heeft het Xiaomi-management?

Xiaomi bevestigt dat het nog steeds werkt aan zijn volgende eigen SoC

opoo zeku-chip xiaomi dji

Onder druk gezet na wat er met OPPO is gebeurd door investeerders en analisten, deed president Lu Weibing vrij duidelijke uitspraken: "Chipontwikkeling speelt een cruciale rol in de core business van Xiaomi. Het gaat er niet om of we het doen of niet: we moeten het doen“. Over OPPO zei hij dat “het is jammer, (Zeku-sluiting) toont volledig de moeilijkheden in de chipbusiness en ik zou ze willen applaudisseren voor hun moed en innovatie“. De officiële bedoeling is om op lange termijn te investeren en een chipcatalogus te verrijken die enkele opties heeft maar nog niet de echte sprong in kwaliteit heeft gemaakt, zoals Huawei deed met HiSilicon en zijn Kirin-chips.

Als je co-processors uitschakelt, zoals Piek G1 e Piek P1 voor batterij en opladen e Piek C1 voor de camera moet je voor de enige echte System-on-a-Chip van het merk Xiaomi terug naar 2017 en naar de Xiaomi Mi 5C, die flopte vanwege de Surge S1 en zijn extreme beperkingen. Het bedrijf heeft"betaalde een hoge prijs en leerde harde lessen” bij die gelegenheid, de noodzaak toevoegend aan “wees je bewust van de inspanningen op lange termijn, de complexiteit en de moeilijkheid van het investeren in chips“. Er is al meerdere malen over gesproken op het net hoe OPPO's SoC eruit zou hebben gezien, een chip die een of meer vlaggenschepen van de volgende generatie van stroom zou voorzien, en er gaan zelfs geruchten dat Xiaomi en DJI profiteren van de sluiting om schakel het talent op de vlucht in. En terwijl de "neef" OPPO zich omdraait, lijkt het erop dat vivo wil er op inzetten.

⭐️ Ontdek de beste deals online dankzij ons exclusieve Telegram-kanaal.